Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμμαχίας για το θάνατο του αντιπύραρχου στη Λακωνία

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την ώρα του καθήκοντος ο αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου και στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα του Πυροσβεστικού Σώματος την ώρα της μάχης με τις φωτιές».


Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο αντιπρόεδρος μας μιλά για τη «θυσία» του



Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης μια χώρας σαν την Ελλάδα που πλήττεται από την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα και τη φτώχεια, οφείλει να επιδεικνύει την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να προχωρήσουν γρήγορα οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Όχι να αναλώνεται κάθε τόσο στο να μας θυμίζει πόσο μεγάλη «χάρη» έκανε στο ΠΑΣΟΚ και στους Έλληνες με το να αποδεχθεί το ρόλο του.
Όταν ο κόσμος χάνεται και τα αδιέξοδα των πολιτών πολλαπλασιάζονται, το άγχος για την προσωπική εξέλιξη και την υστεροφημία του καθενός είναι μεγάλη πολυτέλεια».


Η κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος και προκαλεί σύγχυση στην αγορά


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Οι νέες θέσεις για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τα αντικειμενικά κριτήρια των ελευθέρων επαγγελματιών, δείχνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει σχέδιο.
Η κυβέρνηση αποφασίζει με το φόβο του πολιτικού κόστους, προκαλώντας σύγχυση στην αγορά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δικαιώνεται όταν υποστήριζε ένα πιο ρεαλιστικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προέβλεπε μεγαλύτερες περικοπές δημόσιων δαπανών και όχι νέους φόρους. Όσα κάνει η  κυβέρνηση δεν έχουν προοπτική επιτυχίας». 


Οι αποκλεισμοί ξενοδοχείων χτυπούν τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας


Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην πιο δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος μπορούσε να αποτελέσει την παραγωγική δύναμη αποτροπής του εκτροχιασμού της χώρας. 
Όμως, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρώτα οι αποκλεισμοί λιμανιών, μετά οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών και τώρα για ακόμα μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν να δώσουν ένα ακόμα γερό χτύπημα στον τουρισμό και στη διεθνή εικόνα της χώρας.
Οι αποκλεισμοί εισόδων ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποτελούν πράξεις καταδικαστέες και παράνομες.
Το ΚΚΕ, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και ως κοινοβουλευτικό κόμμα, που λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, να δώσει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό».