Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος... η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει τις «εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες» του παρελθόντος με το καθεστώς Καντάφι και να αναγνωρίσει άμεσα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής  Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Β΄  Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Οι ραγδαίες  εξελίξεις, που συντελούνται στη Λιβύη με επίκεντρο τη μάχη για την πλήρη κατάληψη της Τρίπολης και την τελική επικράτηση των Επαναστατών, δείχνουν ότι το καθεστώς Καντάφι έφτασε στο τέλος του.

Από εδώ και πέρα η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, την ομαλή και ειρηνική μετάβαση σε μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, με σταθερούς και αξιόπιστους θεσμούς, που θα βοηθήσουν να οικοδομηθεί μια ενωμένη δημοκρατική χώρα ευημερίας και προόδου για ολόκληρο το Λιβυκό λαό.

Σε αυτή την πορεία μετάβασης η Ελλάδα πρέπει να παίξει τον σημαντικό ρόλο που της αναλογεί, ως γειτονική χώρα που συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας με τα Αραβικά Έθνη.

Η Νέα Δημοκρατία από την  πρώτη στιγμή κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ξεχάσει τις «εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες» του παρελθόντος με το καθεστώς Καντάφι και να αναγνωρίσει άμεσα  το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το έπραξε και την πρόλαβαν τα γεγονότα.

Οι νέες εξελίξεις επιβάλλουν γρήγορα ανακλαστικά και αποτελεσματικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα των διμερών σχέσεων των δύο λαών».