Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στις φλόγες το Δερβένι ( Μεγαλόπολη) , Αχαία , Λακωνία και Αιτωλ/νια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Δερβένι Μεγαλόπολης , ανάμεσα στην παλαιά και την νέα εθνική οδό προς Καλαμάτα, που εκδηλώθηκε, χθες, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ. Ο δρόμος ανάμεσα σε Παραδείσια και Αλλαγή είναι κλειστός και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή δασική βλάστηση και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 10 οχήματα και 21 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη καναντέρ, τέσσερα πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιές που ξέσπασαν από εχθές στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου και το Βαθύ Λακωνίας.
Στο Γιανισκάρι Αχαΐας ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δάσος. 42 πυροσβέστες, με 18 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρο επιχειρούν επί τόπου, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Στάνος Αμφιλοχίας. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες, με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
Εξάλλου, υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε χθές σε δασική έκταση στη Βάρδαλη Δομοκού.