Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανδρέας Λυκουρέντζος...ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή


Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βαθύ Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή  για την απώλεια του, την ώρα της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Ο Κωνσταντίνος Καστρής με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, έδωσε άνιση μάχη με τις φλόγες και έχασε τη ζωή του. Ευχόμαστε, ο ηρωικός Αντιπύραρχος να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών». 


O αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Γρηγόριος Αποστολάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα σύσσωμη η Λακωνική κοινωνία πενθεί για την τραγική απώλεια του Κώστα Καστρή, ενός εξαίρετου ανθρώπου και άξιου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έβαλε πάνω από την ζωή του το καθήκον προς την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.
            Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους φίλους του
            Εύχομαι ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση του αδικοχαμένου Κώστα, να απαλύνουν την οδύνη και τον πόνο τους.
            Αιώνια ας είναι η μνήμη του».

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, με αφορμή το θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, εν ώρα καθήκοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο τραγικός θάνατος του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, την ώρα του καθήκοντος, είναι μία εξέλιξη την οποία όλοι απευχόμασταν, αλλά και όλοι φοβόμασταν, γνωρίζοντας την ελλιπή προετοιμασία της κρατικής μηχανής για την αντιπυρική περίοδο, αλλά και την ασφυκτική πίεση που ασκείται στους πυροσβέστες και η οποία οδηγεί σε υπερεργασία, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, που δεν αντιμετωπίζονται.
Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε, είναι να γινόμαστε μάντεις κακών. Ωστόσο, αν στις τόσες εκκλήσεις και προτροπές μας προς την κυβέρνηση να στηρίξει με ουσιαστικό τρόπο το Πυροσβεστικό Σώμα, είχαμε εισακουστεί, ίσως τα χειρότερα να είχαν αποφευχθεί.
Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι “το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστίν”. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει χάσει προ πολλού τη μάχη της πρόληψης. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι έστω και τώρα θα κάνει κάτι για να γιατρέψει τον πόνο και την οδύνη της οικογένειας και των συναδέλφων του άτυχου αντιπύραρχου. Κάτι ουσιαστικό, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Καστρής είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε στη μάχη με τις πυρκαγιές.
Στους οικείους του αντιπύραρχου εκφράζουμε τα ειλικρινή συλληπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Επίσης ο κ. Θανάσης Νάκος, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Σχεδίου Νόμου: «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους κάθε λογής «συμπαραστάτες» των λαθρομεταναστών της Υπατίας, φέρνει διάταξη μείωσης του αριθμού των ετών από δώδεκα σε δέκα έτη συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται για τη χορήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους.

Επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο την απαράδεκτη διάταξη που θεσμοθέτησε με το νόμο 3907/11, η οποία παρέχει ουσιαστικά το δικαίωμα στον Υπουργό Εσωτερικών να προβαίνει σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών που διαμένουν στη χώρα και κατ’ επέκταση, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου της σημερινής κυβέρνησης για την ιθαγένεια, δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να αποκτήσουν άμεσα Ελληνική ιθαγένεια.

Σε μια εποχή που το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα έχουν υπερβεί κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με άξονα την ευκολότερη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και την ευκολότερη απόδοση σε αυτούς της Ελληνικής ιθαγένειας.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη, αλλά και προκλητική πρακτική, εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε στην εν λευκώ χορήγηση εξουσιοδότησης στον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών να προβαίνει σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών. Γι’ αυτό και ζητάμε για άλλη μία φορά, όχι απλώς την απόσυρση της τροποποίησης της διάταξης που μειώνει το χρόνο προηγούμενης διαμονής στη χώρα από δώδεκα σε δέκα χρόνια, αλλά την κατάργηση και της δωδεκαετίας και την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς για τη χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους, που προέβλεπε ο νόμος 3386/05, δηλαδή  μόνο σε όσους έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα».