Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ…» Συναυλία στη σκιά του αρχαίου θεάτρου της Αρχαίας Αιγείρας,

Το θέατρο της Αρχ. Αιγείρας με φόντο το Δερβένι

Μάρτυρες μια ιδιαίτερης μουσικής συνάντησης, της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη και της ερμηνεύτριας Αννης Ονουφρίου, θα γίνουν όσοι ανηφορίσουν την Παρασκευή, 26 Αυγούστου, στις Αιγές του Δήμου Αιγιαλείας. Εκεί θα δοθεί συναυλία (πιάνο- φωνή) με τον τίτλο «Η παράσταση δεν τελείωσε ποτέ…» θα μας ταξιδέψουν σε μια διαδρομή με τραγούδια γραμμένα για το θέατρο, που έχουν χαραχτεί στις καρδιές μας.Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης – αφιέρωμα για το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας και η Στ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στην πλατεία των Αιγών (οικισμός Λαμπινούς), ώρα 9:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει μετά την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας από τον Αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βόρδο.
Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρουτσικου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και της Σοφίας Καμαγιάννη βασισμένες σε μεγάλους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς που έχουν γραφτεί για θεατρικές παραστάσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στην Πλατεία των Αιγών (οικισμός Λαμπινούς) περιλαμβάνει:
7:00 μ.μ. - 7:30 μ.μ. Άφιξη στην Πλατεία Αιγών (οικισμός Λαμπινούς)
7.30 Μετάβαση με πούλμαν στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας (5 χλμ. από την
Πλατεία Αιγών. Προσοχή άνετα παπούτσια)
8:00 Ξενάγηση από τον Αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βόρδο.
9:00 Επιστροφή στην Πλατεία Αιγών (οικισμός Λαμπινούς)
9:30 Μουσική εκδήλωση
10:30 Κοκτέιλ
Την οργανωτική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι (Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βλωβοκάς «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»).