Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τα σενάρια είναι όλα ανοιχτά...Ο Ολυμπιακός κόντρα σε Αρσεναλ, Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ!

Στον 7ο όμιλο ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ


 Στον 6ο όμιλο ο Ολυμπιακός, με αντιπάλους Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Αμφίρροπος όμιλος για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους. Η τύχη έκλεινε το μάτι στον Ολυμπιακό μέχρι που... βγήκε το τελευταίο μπαλάκι στην κλήρωση ...Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ, ούτε Μάντσεστερ, ούτε Τσέλσι από το πρώτο γκρουπ. Ούτε Μίλαν, ούτε Σαχτάρ, ούτε άλλο φόβητρο από το δεύτερο. Ο Ολυμπιακός είχε μια κλήρωση λουκούμι και έβλεπε πρόκριση μέχρι που εμφανίστηκε η γερμανική Ντόρτμουντ στο τελευταίο μπαλάκι από το Δ' γκρουπ και συνέθεσε τελικά έναν όμιλο φωτιά...

Η αγγλική Αρσεναλ, η οποία έπαιξε και πρόπερσι στον όμιλο με τον Ολυμπιακό προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των play off επικρατώντας της Ουντινέζε τόσο στο «Εμιρέιτς», όσο και στο «Φρίουλι». Πέρυσι τερμάτισε 4η στην Πρέμιερσιπ, αλλά δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κατά πολλούς είναι η χειρότερη Αρσεναλ επί εποχής Βενγκέρ.
Η Μαρσέιγ πέφτει για πρώτη φορά στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Champions League και βρέθηκε στους ομίλους απευθείας τερματίζοντας δεύτερη στο περσινό Σαμπιονά και σίγουρα είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια ο Ολυμπιακός.
Οσο για τη Νόρτμουντ; Γερμανική ομάδα, ό,τι χειρότερο υπήρχε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να προκριθεί, αρκεί να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Η πρεμιέρα των ομίλων θα γίνει στις 13-14 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία της πρώτης φάσης θα ολοκληρωθεί στις 6-7 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά στους άλλους ομίλους...

Ο Α' Ομιλος με τις Μπάγερν, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι είναι ο πλέον αμφίρροπος όμιλος, καθώς αν εξαιρέσουμε την Μπάγερν Μονάχου, που μόνο λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση έχει τον πρώτο λόγο, όλες μπορούν να τερματίσουν από πρώτες μέχρι τέταρτες!

Στον Β' Ομιλο υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτό είναι η Ιντερ, ενώ για τη δεύτερη θέση θα γίνει μάχη επί ίσοις όροις ανάμεσα στις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ, Τράμπζονσπορ.

Στον Γ' Ομιλο τα πράγματα δείχνουν απλουστευμένα με τις Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα να κάνουν λογικά το «ασόδυο» και την Βασιλεία να παίρνει την τρίτη θέση. Λίγες οι ελπίδες της πρωτάρας Οτελούλ.

Στον Δ' Ομιλο η Ρεάλ Μαδρίτης με την παλιά της γνώριμη Λιόν έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν ο Αγιαξ και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Στον Ε' Ομιλο η Τσέλσι είναι το ακλόνητο φαβορί, ενώ για τη δεύτερη θα παλέψουν Βαλένθια, Λεβερκούζεν. Αουτσάιντερ η Γκενκ.

Στον 7ο Ομιλο, στον οποίο μετέχει ο ΑΠΟΕΛ τα πάντα είναι ανοιχτά με τις Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ να διεκδικούν κορυφή και τους Κύπριους να δείχνουν ικανοί για την έκπληξη.

Τέλος στον 8ο Ομιλο η Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν έχουν... ήδη κάνει το «ασόδυο» ενώ ΜΠΑΤΕ, Βικτόρια Πλζεν θα παλέψουν για την τρίτη.

 Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλοςΜπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι

2ος ΌμιλοςΊντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λιλ και Τραμπζόνσπορ

3ος ΌμιλοςΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα, Βασιλεία και Οτελούλ

4ος ΌμιλοςΡεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5ος ΌμιλοςΤσέλσι, Βαλένθια, Λεβέρκουζεν και Γκενκ

6ος ΌμιλοςΆρσεναλ, Μαρσέιγ, Ολυμπιακός και Ντόρτμουντ

7ος ΌμιλοςΠόρτο, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζενίτ και ΑΠΟΕΛ

8ος ΌμιλοςΜπαρτσελόνα, Μίλαν, Μπάτε Μπορίσοφ και Πλζεν

Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων:
13-14/9/2011 1η αγωνιστική
27-28/9/2011 2η αγωνιστική
18-19/10/2011 3η αγωνιστική
1-2/11/2011 4η αγωνιστική
22-23/11/2011 5η αγωνιστική
6-7/12/2011 6η αγωνιστική