Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Οι σχέσεις Τατούλη - ΠΑΣΟΚ και στο Press room ! Τι απάντησε ο Πεταλωτής;

 Το θέμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της κόντρας του Περιφερειάρχη με τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον προυπολογισμό έφτασε και στο press room του κυβερνητικού εκπροσώπου .. Η απάντηση Πεταλωτή σιβυλλική,αλλά σαφής στην τελευταία της παράγραφο ,περί θεσμοθετημένων ρόλων..

  και των ..οικονομικών ζητημάτων!

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ(δημοσιογράφος): Θα ήθελα να σας ρωτήσω κύριε Εκπρόσωπε, εάν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Γιατί είδαμε κάποια δημοσιεύματα σήμερα για μια ρήξη με αφορμή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, που δεν εγκρίνεται. Και το ρωτάω αυτό, γιατί ο κύριος Τατούλης ήταν επιλογή του κυβερνώντος κόμματος, πέρυσι, για την Περιφέρεια. 

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επιλογή υποστήριξης. Υποστηρίξαμε τον κ. Τατούλη. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι στον χώρο της Αυτοδιοίκησης έγινε μία μεγάλη επανάσταση, η επανάσταση του «Καλλικράτη». Είναι τα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» μέσα στους μήνες που διανύουμε. Γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά ότι υπάρχει μία οικονομική κρίση, την οποία γνωρίζουν οι πάντες. Ότι τα οικονομικά των Δήμων και των Περιφερειών, όντως, παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πολιτική βούληση να στηριχθεί η αιρετή Περιφέρεια, να στηριχθούν οι Δήμοι. Είναι θέμα μίας συνεννόησης, η οποία πρέπει να γίνεται. Και φυσικά, εάν καθίσει και εξετάσει κανείς τα προβλήματα που υπάρχουν στους Δήμους και στις Περιφέρειες, θα διαπιστώσει ότι είναι πάρα πολλά. Οι δε Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι διεκδικούν την επίλυση αυτών των προβλημάτων, φυσικά αυτή είναι η δουλειά τους.  
Υπάρχει όμως και μία ευθύνη της ελληνικής πολιτείας, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο χρηματοδότησης προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Και αυτή την ευθύνη, η ελληνική πολιτεία θα την ασκεί στο ακέραιο, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος του απλού ΄Ελληνα πολίτη.
 

 Σημείωση:
Ελληνική πολιτεία:O γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο :Προυπολογισμός -οικονομική  στενότητα

Jenny's World |