Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

O Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Ναύπλιο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί

Με μια ώρα καθυστέρηση (στις 12:00 αντί στις 11:00) έφτασε στο Ναύπλιο ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ,συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. , αφού προηγουμένως επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Αργους. Να σημειωθεί πως στο Αργος δεν τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος , αφού ο πρωθυπουργός ζήτησε ολοι οι φορείς της Αργολίδας να μεταβούν στο βουλευτικό στο Ναύπλιο, όπου θα έχει μαζί τους σύσκεψη.
Να τονιστεί η πολύ έντονη παρουσία της αστυνομίας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, όπου σε κάθε σοκάκι υπήρχε και ομάδα με αστυνομικούς, χωρίς να λείπουν και οι αστυνομικοί με πολιτικά,και κλούβες με διμοιρίες απο νομούς της Πελοποννήσου,για τον μεγάλο φόβο επεισοδίων ,που όμως τελικά δεν έγιναν. Μόνο αρκετές αψιμαχίες σημειώθηκαν εξω από το βουλευτικό με αγανακτισμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να μπούνε στον χώρο όπου γινόταν η συνδιάσκεψη. Οι υπεύθυνοι όμως είχαν άλλες εντολές και άφηναν μόνο τους φορείς που ήταν γραμμένοι στην λίστα που τους είχε δοθεί.
Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε από το Ναύπλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας σε σύσκεψη των τοπικών φορέων της Αργολίδας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στην καθολική απαίτηση της κοινωνίας για να σώσουμε τη χώρα πρέπει να συμβάλει όχι μόνον η αντιπολίτευση, αλλά και η αυτοδιοίκηση, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο κάθε πολίτης.«Η μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη, τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην κυβέρνηση, δεν κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, αλλά ο αγώνας αυτός αξίζει, είμαστε στον πρώτο πιο δύσκολο χρόνο της προσπάθειας, και τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, και επισήμανε ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά με τις ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων ή πολιτών για το αν θα επιστρέψουμε τα χρήματα. «Απαντώ "ναι", αλλά η ερώτηση θίγει την περηφάνεια μας και τις δυνατότητες της χώρας» είπε.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε ότι αυτή θέλει συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στην συστράτευση είπε ότι «αυτή αφορά βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα, αλλά και κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας, την αυτοδιοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα, τον κάθε πολίτη». «Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, όπου, η υπεύθυνη αρχαιολόγος Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανέφερε στον κ. Παπανδρέου πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής, συνδυάζοντας την επισκεψιμότητα του μουσείου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου η περιοχή έχει πάρα πολύ αρχαία ιστορία, γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε στον κ. Παπανδρέου την ανακάλυψη πινακίδων του 4ου π.Χ. αιώνα, όπου υπήρχαν λεπτομερέστατες καταγραφές διαχειριστών του δημοσίου χρήματος.
Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να αναδειχθεί και ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μουσείου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους πολίτες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Τίρυνθας και του αρχαιολογικού και βυζαντινού μουσείου Άργους.
Η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου ανέφερε επίσης αν και η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δυσχερής, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για μεμονωμένες δράσεις γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο καθαρισμός, η περίφραση, η σήμανση και η οδική πρόσβαση, δράσεις οι οποίες θα τους αναδείξουν περαιτέρω.
Τέλος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μιας περιοχής.

Πληροφορίες από : argolikeseidiseis.blogspot.com