Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ισοφάριση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μυστική δημοσκόπηση

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο μυστική δημοσκόπηση η οποία παραγγέλθηκε από το Μαξίμου και πραγματοποιήθηκε μετά την εξαγγελία του Ζαπείου ΙΙ, φέρνει τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ισοδύναμα με 21%. Παράλληλα καταγράφεται τάση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος να μετακινηθούν προς τη Ν.Δ. και τα κόμματα της κεντροαριστεράς.


Τρίτο κόμμα στην δημοσκόπηση παρουσιάζεται το ΚΚΕ με 8,9%, ακολουθεί το ΛΑΟΣ το οποίο λαμβάνει το 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 3,1% και ακολουθούν το κόμμα Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά με 2,9%, οι Οικολόγοι με 2,3%, η Δημοκρατική Αριστερά του Σπύρου Κουβέλη με 2,1% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 1,8%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο φτάνει το 30% εκ των οποίων το 95% όπως απάντησαν δεν προτίθεται να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που είχε αυτή η δημοσκόπηση, ήταν η μεγάλη μείωση των ποσοστών επιδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και της αποδοχής του πρωθυπουργού.

Οι επιτελείς του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρούν «μη αναστρέψιμη» την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη μετάσχει σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», εκτιμώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πάρει πλέον το «πάνω χέρι», περιμένοντας υπομονετικά την πτώση της κυβέρνησης.

Πηγή: defencenet.gr