Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οι Αμερικανοί «δεν νοικιάζουν» σπίτι στον Στρος-Καν

 Ο Στρος-Καν δεν έχει βρει ακόμη σπίτι στο Μανχάταν προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ δεν έχουν ακόμη βρει διαμέρισμα στο Μανχάταν όπου θα μπορούσε να μείνει ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ όταν αποφυλακιστεί, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αν Σινκλέρ νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην Μπρίστολ Πλάζα του Μανχάταν όμως η διεύθυνση του κτιρίου ακύρωσε το συμβόλαιο όταν πληροφορήθηκε ποιος θα έμενε εκεί.
Ένας από τους υπεύθυνους του κτιρίου που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν είχε νοικιαστεί κάποιο διαμέρισμα στο όνομα της Σινκλέρ ή του Στρος-Καν, απάντησε: «Δεν έχουμε ενοικιαστές με αυτό το όνομα».
Παρά τις πληροφορίες της εφημερίδας πάντως περίπου 100 δημοσιογράφοι παραμένουν έξω από το πολυτελές κτίριο. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρητικά θα αποφυλακιστεί σήμερα από τη φυλακή Ράικερς όπου κρατείται από την Δευτέρα. Οι συνήγοροί του θα πρέπει να καταβάλουν εγγυήσεις συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και να βεβαιώσουν ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα για να μείνει.
Οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσαν, ήδη, εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά και εγγυητική επιστολή 5 εκατομμυρίων, όμως δήλωσαν στο δικαστήριο ότι «θα πρέπει να επιλυθούν και άλλα ζητήματα», προτού αποφυλακιστεί ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. Με βάση τους όρους, που έθεσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Όμπας, ο Στρος-Καν θα πρέπει να μείνει σε κάποιο σπίτι, να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι.
«Κανείς δεν θα αποφυλακιστεί, μέχρι να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις», είπε ο δικαστής στους συνηγόρους. Οι δικηγόροι του Στρος-Καν και οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 21:30 απόψε (ώρα Ελλάδας).
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ