Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο . Αντώνης Σαμαράς συγχαίρει τα στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τη μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα το απόγευμα, τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ για να συγχαρεί τα στελέχη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τη μεγάλη νίκη στις φοιτητικές εκλογές.
Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε τα ακόλουθα:
 
«Θα ήθελα να σας συγχαρώ ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισες όλους σας για τον καταπληκτικό θρίαμβο. Αποδείξατε ότι αποχή σημαίνει ανοχή σε εκείνα τα οποία μας πικραίνουν και τα οποία θέλουμε να τα βγάλουμε από το διάβα το δικό μας.
Γιατί εμείς κοιτάμε το αύριο. Ζητάμε: Όχι αποχή, αλλά συμμετοχή. Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή και να δώσουμε το δικαίωμα, το διαβατήριο στην Ελπίδα σε κάθε νέο άνθρωπο.
Κερδίσατε και πετύχατε αυτή την περιφανή νίκη για έναν ακόμα λόγο: Γιατί είχατε πολιτικό πρόγραμμα. Γιατί είχατε συγκεκριμένες θέσεις που σπάνε κατεστημένα άλατα δεκαετιών μέσα στα πανεπιστήμια.
Σας συγχαίρω και για αυτά. Αυτό το σημερινό καταπληκτικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει την ευρύτατη ανάγκη ολόκληρης της κοινωνίας να δει, επιτέλους, να αλλάζουν τα πράγματα μέσα στα πανεπιστήμια. Το παράδειγμα που είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, το παράδειγμα, δηλαδή, του ασύλου,  που πρέπει πια να μπει στο χρονοντούλαπο του χθες είναι εκείνο το οποίο έδειξε την αποφασιστικότητά σας και τη δύναμή σας, αλλά και τη συνέπειά σας.
Όταν ξεκινήσατε αυτόν τον αγώνα ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι λέγανε ότι, σε τέτοιες δύσκολες ώρες,  με μεγάλες οικονομικές αναταράξεις για όλο τον κόσμο, είναι δύσκολο να περνάς θέσεις. Εσείς αντίθετα αποδείξατε ότι η νεολαία είναι σκεπτόμενη, ότι ο κόσμος θέλει να ανοίξει τα αυτιά του και να ακούσει τα καινούρια μηνύματα των καιρών. Πραγματικά από την καρδιά μου, από τα βάθη της καρδιάς μου, συγχαρητήρια.
Έχετε  την αγάπη μας και το ευχαριστώ μας».