Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

          Την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Φωτεινής, προστάτιδα της Ένωσης Αποφοίτων και ύστερα από τη δοξολογία, απόφοιτοι και τέως εκπαιδευτικοί της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Δέδε, στο Κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

          Ο κ. Δέδες καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους που επισκέφτηκαν το κτίριο που τους φιλοξενούσε στο παρελθόν και συζήτησε μαζί τους θέματα σχετικά με  τη λειτουργία της τότε Ιερατικής Σχολής, την πνευματική της ζωή και τη συμβολή της στην ευρύτερη πολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη της Κορινθίας, τη ζωή μέσα στη Σχολή αλλά και την επαγγελματική εξέλιξη των τότε σπουδαστών. Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν επίσης με χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος των αποφοίτων της Σχολής και Πρόεδρος εκδοτικού οίκου, κ. Αθ. Ψυχογιός, ο Γενικός Γραμματέας - συνταξιούχος κ. Μιχ. Μαρινός, ο πρώην Πρόεδρος Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Σπ. Παραμυθιώτης, ο πρώην Σύμβουλος Επικρατείας, Γ. Βλάσσης, ο πρώην Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Πρ. Λεκκός, και οι πρώην καθηγητές τους, κ.κ. Βάνταρης, Σταυρόπουλος κ.ά.
          Καθηγητές και δεκάδες απόφοιτοι, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους την ίδια μέρα στην Κόρινθο, ήρθαν από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ζωντάνεψαν μνήμες του παρελθόντος μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, περιδιαβαίνοντας τους χώρους που άλλοτε διέμεναν και που σήμερα έχουν μετατραπεί σε γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Πριν την αναχώρησή τους, δεσμεύτηκαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους και πάλι,  την επόμενη χρονιά, την ίδια μέρα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ

          Τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με τη νέα Καλλικρατική του μορφή, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ Δέδε, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, του 6ου Συντάγματος Πεζικού, οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, των Δήμων του Νομού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασοπροστασίας, εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου και οι εθελοντικές οργανώσεις της Κορινθίας. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα δασικών πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου και ο εποικοδομητικός διάλογος του Αντιπεριφερειάρχη με  τους αρμόδιους φορείς εστιάστηκε κυρίως στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά και στα μέτρα καταστολής.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημείωσε ότι το Σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα και όλοι οι φορείς μαζί σε συνεργασία και υπό το σωστό συντονισμό μπορούν να ανταπεξέλθουν άμεσα, ακόμη και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ιδιαίτερης βαρύτητας υπήρξαν οι παρεμβάσεις του Διευθυντή Δασών Κορινθίας , του Εκπροσώπου της Σχολής Μηχανικού και των εθελοντικών ομάδων.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Δέδες εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού οι παρεμβάσεις που έγιναν οδηγούν στο συμπέρασμα πως όλες οι Υπηρεσίες και οι φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε προσεκτικά και οργανωμένα να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε περίπτωση πυρκαγιάς εντός των ορίων του Νομού. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ