Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δύο «όχι» και ένα «ναι» στο αίτημα της κυβέρνησης για συναίνεση

Με τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των συζητήσεων της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα περί συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο λάθος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ παρών ήταν και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν προτίθεται να νομιμοιποιήσει το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί το λάθος του. Ακόμη, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να φύγει από την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με Ντ.Μπακογιάννη και Φ.Κουβέλη.

Στη συνέχεια, ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί:

  • στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
  • στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη
Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.

Εν τω μεταξύ, πανό διαμαρτυρίας σήκωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος  Πολιτών Γιάννης Δημαράς, διαμαρτυρόμενος επειδή δεν προσεκλήθη το κόμμα του στις επαφές του πρωθυπουργού.
Newsroom ΔΟΛ