Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διαζύγιο Τατούλη με την Αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου













"Αλίμονο αν ο κάθε διορισμένος υπαλληλάκος μπορεί να ταυτίζεται με την κυβέρνηση να δημιουργεί τέτοια προβλήματα σοβαρής πολιτικής σημασίας "

Αυτή είναι η σκληρή απάντηση του Πέτρου Τατούλη, για τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Τάσο Αποστολόπουλο, που με καυστικό ύφος και απόλυτη ευκρίνεια λόγου,ανακοίνωσε και το πολιτικό του διαζύγιο με την Αποκεντρωμένη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου...!!!

Ο Πέτρος Τατούλης με ιδιαίτερα απαξιωτικό ύφος για τον ρόλο της αποκεντρωμένης διοίκησης αλλά και το πρόσωπο του γγ είπε :
"Ο Τάσος Αποστολόπουλος εκθέτει την κυβέρνηση και αυτούς που του εμπιστεύθηκαν αυτή την θέση" είπε ο Περιφερειάρχης σαφέστατα ενοχλημένος απο την υπόθεση απόρριψης του προυπολογισμού απο την γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
" Πριν απο λίγες ελάβαμε μια επιστολή της Απκεντρωμένης Διοίκησης η οποία αναφέρει πως δεν εγκρίνει τον προυπολογισμό για τους λόγους που ο ίδιος ο γραμματέας και οι υπηρεσίες του ήθελαν να τον βάλουν σε αυτήν την λογική.Οι λόγοι δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Η απάντηση του διευθυντή Οικονομικών της Περιφερειάς μας ήταν αφοπλιστική. Ο προυπολογισμός έχεςι εγκριθεί απο τα αρμόδια υπουργεία και το Γενικό λογιστήριο του κράτους. Ο προυπολογισμός εκτελείται. Λάβαμε επιστολή του γγ της Απικεντρωμένης Διοίκησης με την έκκληση να τροποποιήσουμε τον προυπολογισμό για να πληρωθούν οι οφειλές των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων προς τα ΚΤΕΛ.Όταν λέει λοιπόν να τροποποιήσουμε τον προυπολογισμό ομολογεί πως βρισκεται σε ισχύ.Τίθεται πολιτικό ζήτημα"
Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας τις στοχεύσεις του κυρίου Αποστολόπουλου χαρακτηρίσζει το ζήτημα πολιτικό."Έχει έναν τομέα μείζονος πολιτικής σημασίας και εκθέτει αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν"τόνισε.
"Η μόνη πιθανότητα να επιστραφεί ο προυπολογισμός είναι να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια"
"Δεν θέλω να ταυτίσω την κυβέρνηση με τον κύριο Αποστολόπουλο.Αλίμονο αν κάθε διορισμένος υπαλληλάκος ταυτίζεται με τέτοιες συμπεριφορές δημιουργώντας τετοια προβλήματα πολιτικής σημασίας"...