Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ Γ. ΑΛΒΕΡΤΗ

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάσθηκε ο γιατρός που με το λάθος του προκάλεσε μόνιμη σωματική αναπηρία στον Γιώργο Αλβέρτη, σύζυγο της Αλεξίας Έβερτ και γαμπρό του Μιλτιάδη Έβερτ. Το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον...
δεύτερο γιατρό που κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Οι γιατροί κατηγορούνταν για «σωµατική βλάβη από αµέλεια παρ' υπόχρεου». Αμφότεροι χειρουργούσαν σε άλλο νοσοκοµείο από αυτό που έγινε η επέµβαση στον Γιώργο Αλβέρτη, αλλά δέχθηκαν να αναλάβουν εκτός έδρας και τη δική του περίπτωση.

Το χειρουργείο έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2005 για αφαίρεση κύστης από τον εγκέφαλο του ασθενούς.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο η κ. Έβερτ, υπήρξε σωρεία λαθών από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση της υγείας του συζύγου της. «Ο άντρας μου έπαθε εγκεφαλικές βλάβες από το πρώτο 24ωρο µετά την επέµβαση. Όταν βγήκε από την καταστολή δεν ήταν ο ίδιος. Έλεγε ασυναρτησίες και είχε άλλο επίπεδο συνείδησης», δήλωσε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, βασικό λάθος του γιατρού ήταν η μη έγκαιρη παροχέτευση του ασθενούς, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες.

Ο ίδιος ο γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ένας τρίτος γιατρός, που συμμετείχε στην ίδια ομάδα που χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη, έθεσε τέλος στη ζωή του πριν από ένα χρόνο.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλόλιας, που εκπροσωπούσε τον αθωωθέντα γιατρό, δήλωσε στο «Βήμα» ότι «το δικαστήριο απήλλαξε δικαίως τον πελάτη μου και καταλόγισε την ευθύνη μόνο στον συνάδελφό του που είχε την ευθύνη του χειρουργείου και κυρίως της μετέπειτα θεραπείας».

FIMOTRO