Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αιφνιδιασμού, μόλις οκτώ ημέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη καθορίσει και ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αλλάζει καθημερινά αποφάσεις σχετικά με το Απολυτήριο του Λυκείου, χωρίς να έχουν ψηφιστεί από την Βουλή οι σχετικές αλλαγές που αποφάσισε εν μία νυκτί.
Με απίστευτη προχειρότητα, επιπολαιότητα, έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, μέσα από σειρά λαθών και παραλείψεων, προχώρησε στην ανακοίνωση των εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλήνιες, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό τους και υποχρεώνοντας παρανόμως δεκάδες μαθητές -μεταξύ αυτών και άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για να δώσουν εξετάσεις.
Για πρώτη φορά έχουν «παραλύσει» κυριολεκτικά θεσμοί, δεν εφαρμόζονται νόμοι, ερμηνεύονται κατά το δοκούν νομοθετικές διατάξεις, εκδίδονται εγκύκλιοι χωρίς να στηρίζονται σε καμία διάταξη νόμου και όλα αυτά με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.
Σε αυτό το απίστευτο αλαλούμ σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους, έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μετά από  ελάχιστες ώρες, λόγω των σφοδρών και δικαιολογημένων αντιδράσεων, τις καταγγελίες και ενστάσεις των αιτούντων εκπαιδευτικών, το Υπουργείο πήρε πίσω. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται έμπρακτα ότι  η Εκπαίδευση και η Παιδεία δεν αποτελεί  προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡ​ΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δ. Σταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια κακώς διατυπωμένη αναφορά μου, σήμερα στη Βουλή, σε ό,τι αφορά τα αιτήματα πρώην βουλευτών για αναδρομικά, έδωσε λαβή για παρερμηνείες.

Θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του κόμματος ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, είναι προκλητικό και απαράδεκτο να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις.

Θυμίζω, ότι προσωπικά, όταν το θέμα είχε τεθεί πάλι το 2008, μαζί με όλους τους συναδέλφους είχαμε συμφωνήσει και δεσμευτεί κανένας βουλευτής να μην κάνει παρόμοια προσφυγή.
Αυτή είναι η θέση μου».