Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Aλαλούμ σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας. στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι φυσικό επακόλουθο της παροιμιώδους προχειρότητας του Υπουργείου Παιδείας η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν έφτανε η πρωτοφανής διαρροή των θεμάτων για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αλλά σήμερα μόλις μάθαμε, ότι την πρώτη κιόλας μέρα των εξετάσεων σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας, στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας  που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.
Εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει δεν είναι τόσο το αλαλούμ, που είναι πλέον φέτος καθημερινό φαινόμενο και η άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα, αλλά κυρίως ότι το Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία του κράτησαν το θέμα μυστικό. Αναπάντητα τα ερωτηματικά, πρωτοφανείς καταστάσεις, και ατυχείς χειρισμοί απαξιώνουν το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων».