Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Καταργούνται άμεσα οι ΔΟΥ Δερβενίου , Ακράτας , Καλαβρύτων ...


Καλλικράτης και στις εφορίες είναι η απαίτηση των τροικανών την οποία το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα. Για το σκοπό αυτό εχει συσταθεί ειδική επιτροπή το σχέδιο της οποίας για  αρχή προτείνει την συγχώνευση όλων των ΔΟΥ και προτείνει να λειτουργεί μία εφορία σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα της χώρας, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν περισσότερες. Έτσι η επιτροπή προτείνει να μείνουν μόνο  75 ΔΟΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα, από 288 που λειτουργούν σήμερα Σύμφωνα με τα επί μέρους στοιχεία που διέρρευσαν από το πόρισμα, προτείνεται το  κλείσιμο να γίνει σταδιακά και να υλοποιηθεί μέχρι τέλος του 2012, οπότε στην Ελλάδα θα μείνουν 213 ΔΟΥ λιγότερες  Η επιτροπή, επίσης προτείνει και εσωτερική αναδιοργάνωση των εφοριών, καθώς και τη μεταφορά πολλών λειτουργιών, στα ΚΕΠ, ώστε προοπτικά οι ΔΟΥ να μην έχουν πολλές συναλλαγές με τους φορολογούμενους.
Η επιτροπή προτείνει και την άμεση κατάργησή των εξής μικρών ΔΟΥ: Δημητσάνας, Κροκέων, Ύδρας, Αρεόπολης, Ανδρίτσαινας, Πάργας, Δερβενίου, Κλειτορίας, Τροπαίων, Σπετσών, Λιδωρικίου, Καλαβρύτων, Μετσόβου, Πλωμαρίου, Φιλιατρών, Μηθύμνης, Κόνιτσας, Θέρμου, Λεωνιδίου, Ακράτας, Νεάπολης Κρήτης, Δεσκάτης, Ληξουρίου, Βάρδας Ηλείας, Νεαπόλεως Βοίου, Γυθείου, Περάματος Ρεθύμνου και Θεσπρωτικού Πρέβεζας.
Το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών προτείνει αυτή την λύση με στόχο την  εξοικονόμηση υλικών και ανθρώπινων πόρων, αλλά  και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχων.