Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γ .Καρατζαφέρης: «Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!»

Σκληρή δήλωση-τοποθέτηση στον οδικό χάρτη που εξήγγειλε η κυβέρνηση από τον Γ.Καρατζαφέρη
«Άκουσα σήμερα για τον «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση. Μιλάμε -τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. -για πνίξιμο των πάντων: 23 δισ. ευρώ που φεύγουν από την αγορά, την τσέπη των εργαζομένων. Μειώνονται οι κοινωνικές παροχές και γινόμαστε το πιο ανάλγητο κράτος στην ΕΕ!!
Όταν όλα τα λεφτά πάνε στο κράτος, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά, δεν προχωρούν ούτε τα δημόσια έργα. Κι όταν οι τράπεζες έχουν φυγή κεφαλαίων 40 δισ. ευρώ και 12,5% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν χρηματοδοτείται η αγορά, κλείνουν οι στρόφιγγες.
Δεν έχετε τη δύναμη να πιέσετε τις τράπεζες ούτε για συγχωνεύσεις. Ξέρετε σε ποια κατάσταση έχουν περιέλθει οι κατασκευαστικές; Είναι λάθος όλη η πολιτική σας! Πνίγετε τα πάντα!
Το μόνο που συζητάμε σήμερα είναι το πώς θα γίνει η πτώχευση της Ελλάδας! Αν θα γίνει έτσι ή αλλιώς. Χθες βγήκε ένας Ιταλός αξιωματούχος και δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και μετά σε κατάλυση ουσιαστικά της δημοκρατίας στη χώρα μας. Δεν υπήρξε κυβερνητική απάντηση, όπως άλλωστε δεν υπήρξε και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας, που μας έλεγε ζητιάνους της Ε.Ε. Δεν προσφέρετε καμία υπηρεσία στη χώρα. Να φύγετε το ταχύτερο! Κάνετε κακό στο τόπο!
»