Για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χαιρόμαστε που το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την πρωτοβουλία μας για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποβρυχίων.
Θα είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για τη νομική και πραγματική θεμελίωση των αδικημάτων, που αναφέρονται στην πρότασή του, τόσο για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, όσο και για τυχόν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα της περιόδου εκείνης».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ακούσαμε μια έκθεση ιδεών, εκτός τόπου και χρόνου.
Μίλησε:
Για ψηφιακό σχολείο, την ώρα που κλείνει σχολεία.
Για καλύτερη λειτουργία νοσοκομείων, όταν πρώτη φορά νοσοκομεία αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.
Για νέες θέσεις εργασίας, όταν η ανεργία ξεπέρασε το 15% και πάει παραπάνω.
Για Χάρτα κοινωνικών δικαιωμάτων, όταν σε 18 μήνες, καταλύθηκε το κοινωνικό κράτος.
Για οδικό χάρτη, χωρίς να λέει που και πως πάει.
Για επανάσταση δικαιοσύνης στη φορολογία, όταν η φοροληστρική πολιτική δεν έχει προηγούμενο και οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, κ.λ.π.) πλήττουν πρωτίστως τους ασθενέστερους.
Μίλησε για νέο εκλογικό νόμο, την ώρα, που έκαναν στην πράξη… πειραματόζωο την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη», ο οποίος καταρρέει.
Προφανώς, μιλούσε για άλλη χώρα.
Απαριθμώντας αυτά που έγιναν στους 18 μήνες, ισχυρίστηκε πως αν τα έλεγε από την αρχή κανείς δεν θα τον πίστευε.
Έχει δίκιο!
Ούτε θα τον πίστευε. Αλλά ούτε και τώρα υπάρχει άνθρωπος που τον πιστεύει.
Κανένας δεν θα πίστευε ότι θα πάνε τα spreads από 130 κοντά στις 1000 μονάδες βάσης.
Η ανεργία πάνω από το 15%.
Τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται.
Η ύφεση να είναι η χειρότερη που έζησε η χώρα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και το κυριότερο:
Φοβήθηκε να πει ποια είναι τα νέα, επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει και μετέθεσε την ανακοίνωσή τους για μετά το Πάσχα.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο που επέλεξε την επέτειο της βύθισης του «Τιτανικού» γι’ αυτή τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Προφανώς αισθάνεται ότι η κυβέρνησή του βυθίζεται.
Δεν θα βυθιστεί, όμως, μαζί τους και η χώρα.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Χθες -όπως γνωρίζετε- υπήρξαν κάποια επεισόδια σε βάρος του υπουργού Α. Λοβέρδου.
Τα καταδίκασα εκ μέρους της Ν.Δ. απερίφραστα. Όπως καταδικάσαμε και τα επεισόδια σε βάρος άλλων υπουργών. Επαναλαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, την αταλάντευτη θέση μας ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, εναντίον όποιου και εάν στρέφεται, όποια αιτία κι αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επιστρατεύει.
Θέλω, όμως, να σημειώσω ότι πέρα από αυτά, εμφανίζονται επεισόδια βίας και σε βάρος διακεκριμένων επισκεπτών μας που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Ένα τέτοιο γεγονός συνέβη στο Πανεπιστήμιο Πάτρας σε βάρος του βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής J. Watson. Καταδικάστηκε από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, αλλά όχι και από την κυβερνητική πλευρά.
Σας δίνω το χθεσινό δελτίο της ΔΑΠ. Και περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ
Οι βουλευτές της Ν.Δ. από όλους τους Νομούς της Κρήτης, βουλευτές του κόμματος που κατάγονται από την Κρήτη, ο αρμόδιος Τομεάρχης για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης με θέμα: «Την απαξίωση της Κρήτης από τη σημερινή κυβέρνηση».
Οι επερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη που γνωρίζει σε καθημερινή βάση το νησί από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδώ και 18 μήνες.
Δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα νησί με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα και καλούν την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για κρίσιμα θέματα, όπως -μεταξύ άλλων- είναι η πορεία των έργων υποδομής, τα προβλήματα στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ, η απουσία στοχευμένης πολιτικής στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και η χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του ‘’Καλλικράτη’’.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Όπως γνωρίζετε η Ν.Δ. έχει πάρει ξεκάθαρες θέσεις και αναπτύσσει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να δημιουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο στη σεισμογενή περιοχή του Ακούγιου.
Μία από τις πρωτοβουλίες αυτές ανελήφθη από τον Αντιπρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας κ. Γ. Κουμουτσάκο και οδήγησε στην απόφαση ουσιαστικής έρευνας από την πλευρά της Ε.Ε. σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας και τον αντίκτυπο που θα έχει ένα τέτοιο εργοστάσιο. Υπάρχει για το θέμα, δήλωση του κ. Κουμουτσάκου από χθες.