Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μπεγλίτης:Ξεκάθαρη τοποθέτηση -Αμιγώς τουριστικό το λιμάνι-"

Η τοποθέτηση του Κορίνθιου υπουργού υπήρξε ξεκάθαρη και κατά την γνώμη μας είχε και πολλούς αποδέκτες. Ο Μπεγλίτης,βασικός ομιλητής της χθεσινής ημερίδας,ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει νέος χωροταξικός σχεδιαμός και επανελαβε την δέσμευση του για την αλλαγή του χαρακτήρα του λιμανιού σε τουριστικό επιβατηγό.Η αλλαγή της τοποθέτησης ...του ήταν μόνο στο σκέλος της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού προς όφελος των τοπικών επιχερήσεων ..Ο υπουργός τόνισε πως μπορεί τον εμπορευματικό μεταφορικό χαρακτήρα να τον αναλάβει το λιμάνι του Κιάτου. 
Ο κ. Μπεγλίτης πληροφόρησε πως συζητήθηκε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο νέος εθνικός σχεδιασμός και μάλιστα πως ο ίδιος έχει δώσει υπόμνημα για το θέμα του λιμανιού της Κορίνθου στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σιφουνάκη.
Μίλησε για συντονισμό των προσπαθειών ,ανώ αποκάλυψε πως αρμόδιο για το θέμα είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος κι εν μέρει το ΥΘΥΝΑΛ,το οποίο κρατάει στάση που δεν μας βοηθάει.
"Θα χάσουμε χρόνο αν συνεχίσουμε τις επαφές μας με την επιτροπή ανάπτυξης λιμένων"είπε ο κύριος Μπεγλίτης αναφερόμενος προφανώς  στις κινήσεις της συναδέλφου του Κατερίνας Φαρμάκη. 
"Έχουμε χάσει χρόνο και για το λιμενικό ταμείο !Δεν αξιοποιήσαμε το θεσμικό πλαίσιο.Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου" ,υποννοώντας ευθέως ολιγωρία του δήμου στο θέμα αυτό,γεγονός που δικαίωνε αυτομάτως την Κίνηση Πολιτών αφού την προηγούμενη τετραετία είχε εστιάσει στο θέμα πολλάκις. 

"Δεν διεκδικώ δάφνη πολιτική απο το θέμα του λιμανιού Θέλω να συμμετέχω ως ενεργός πολίτης για την ανάπτυξη της πόλης μας .Θα με βρείτε μέσα ,δίπλα στους αγώνες στις αντιστάσεις σας για να λύσουμε τα προβλήματα" κατέληξε ο υπουργός