Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Υπό κατάληψη από συμβασιούχους το Δημαρχείο της Αθήνας

Κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιούν 150 συμβασιούχοι, που διέκοψαν την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την πρόσληψη 570 συμβασιούχων.¨ Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 570 εργαζόμενων στον δήμο, μέσω ΑΣΕΠ. Οι περισσότεροι από τους 2.500 συμβασιούχους του δήμου αντιδρούν, καθώς δεν προβλέπεται αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και επομένως κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Εν τω μεταξύ, εισέπραξαν και νέα άρνηση από τον υπουργό Εσωτερικών στο αίτημα για ρύθμιση με την οποία θα πριμοδοτούνται έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.
Η προγραμματισμένη συνεδρίαση ματαιώθηκε αφού άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και στη συνέχεια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες υπό «συνθήκες εκβιασμού και εκφοβισμού», ζητώντας από τους εργαζομένους να αποχωρήσουν και να παραμείνουν μόνο οι εκπρόσωποί τους. Η πρόταση του δημάρχου Γ. Καμίνη δεν έγινε αποδεκτή, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούσαν να παραμείνουν στην αίθουσα και ταυτόχρονα την απόσυρση διάταξης που αφορούσε στην πρόσληψη 570 συμβασιούχων στην καθαριότητα και τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Αλλοδαπών. Ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επέμεινε να παραμείνει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της και να αναβληθεί η συνεδρίαση. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι συμβασιούχοι προχώρησαν στην κατάληψη, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στηρίζουν το αίτημα των συμβασιούχων για την απόσυρση του θέματος.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του καταδίκασε την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, «που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Ο τ. Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επικεφαλής της παράταξης "Αθήνα Πόλη της Ζωής Μας" από την πλευρά του δήλωσε ότι "Είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται η ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο, ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων. Η λύση για το πρόβλημα των συμβασιούχων της αυτοδιοίκησης είναι μόνο μία. Τροποποίηση του νόμου Ραγκούση".
"Ο δήμαρχος αποφάσισε την ακύρωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μην αποσύρει τώρα το θέμα από την ημερήσια διάταξη και ενδιάμεσα να γίνει διαβούλευση με τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο για το τι μέλει γενέσθαι", δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος. Οι συμβασιούχοι , οι οποίοι έχουν αποκλείσει και το αμαξοστάσιο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας στην Ιερά οδό, αναμένεται σήμερα να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
Ν.Σ.