Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Σειρά τώρα έχει το νέο λύκειο για να (συγ)-Χωνευτούν οι συνενώσεις και το κλείσιμο 1056 σχολείων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σύγχυση και τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν, με την προχειρότητα και αδιαλλαξία που χειρίζονται το ζήτημα των σχολικών συγχωνεύσεων, επιχειρούν τώρα να αλλάξουν την ατζέντα και να τραβήξουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, με σκοπό να δελεάσουν και να παραπλανήσουν γονείς και μαθητές.
Αποτελεί πάγια επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ ο αποπροσανατολισμός και τα ψευτοδιλήμματα, για να περνάει λάθρα, ακόμα και τα πιο επώδυνα για την κοινωνία μέτρα.
Σειρά τώρα έχει το νέο λύκειο για να (συγ)-Χωνευτούν οι συνενώσεις και το κλείσιμο 1056 σχολείων.
Μπορεί να έριξαν  στο τραπέζι το νέο λύκειο και τη μείωση της ύλης  αλλά το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Δυστυχώς, τέτοιες τακτικές αποδεικνύονται τραγικές όταν εφαρμόζονται στον χώρο της παιδείας. Επιτέλους, ας αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στην νέα γενιά και το μέλλον του τόπου μας. Και ας απαντήσουν πειστικά: Τι απέγιναν τα συμπεράσματα του Εθνικού Διαλόγου για το νέο σχολείο και το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια;».