Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΡΟΔΟΣ - Σπανός: Να τη βράσω την εξυγίανσή σας!

 

Κούγιας: Η "παράγκα" ανέβασε και... υποβίβασε τη Ρόδο
"Να την βράσω τέτοια εξυγίανση" δήλωνε μετά το ντέρμπι της; Ρόδου ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Σπανός. ΟΙ δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση απάντηση του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια. Με τη... σειρά λοιπόν καταγράφουμε τα γεγονότα, ξεκινώντας από τις δηλώσεις Σπανού:

«Παίζαμε με μία ομάδα που είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, έχει ένα ρόστερ εξαιρετικό, το καλύτερο στην κατηγορία και ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, θα το αντιμετωπίζαμε σωστά και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, αν εμείς πιάναμε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Που αυτό δεν έγινε σήμερα. Μπήκαμε νωχελικά, νωθρά, φοβηθήκαμε τον αντίπαλο και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν διεκδικήσαμε τη νίκη.

Βλέποντας τα στατιστικά είναι μία ομάδα που έχει να χάσει 9-10 αγώνες τώρα. Έχει καλά στατιστικά εκτός έδρας και άσχημα εντός έδρας, κατά τη γνώμη μου. Είναι μία ομάδα η οποία, θέλοντας και μη, δεν θα ήθελα να το πω αλλά ένας προπονητής πρέπει να βλέπει τα πράγματα με καθαρό μάτι, που ήταν σήμερα καλύτερη από εμάς. Και δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την ήττα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Έπαιξε καλύτερα η Παναχαϊκή από τη Ρόδο, πραγματικά έβαλε δύο γκολ, δημιούργησε και τρία ακόμα, ενώ για μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήμασταν πιο τυχεροί στη φάση του Μανίκα στα πρώτα λεπτά. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μένεις εκεί. Το τελικό αποτέλεσμα μένει και λέει 0-2.

Όμως θέλω να μείνω στο διαιτητή και θα μείνω γιατί αν είναι να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο όπως θέλει κι ο πρόεδρος (σ.σ Κούγιας), να εξυγιανθεί και αν την πληρώσουν κάποιοι άλλοι, είναι το ίδιο πράγμα. Έτσι λοιπόν, δεν μπορεί ο συγκεκριμένος τύπος (σ.σ Βάτσιος), ο οποίος όταν ήμουν εγώ προπονητής της Παναχαϊκής πραγματικά μας διέλυσε., έφαγα δύο μήνες γι’ αυτόν σε ματς με τον Ατσαλένιο που μας άφησε με 10 παίκτες και τώρα εδώ μας άφησε με 9 και θα μας άφηνε και με 8 αν μπορούσε. Τουλάχιστον χάσαμε το παιχνίδι, δεν πρέπει κάποιος να το βλέπει ότι μπορεί να διαλύσει και μία ομάδα. Αυτό ήταν τραγικό εκ μέρους του. Είναι νέος διαιτητής και νομίζω ότι έτσι δεν πάμε μπροστά. Θ’ αρχίσω λοιπόν και γω να φωνάζω αυτήν την εβδομάδα, να βρίζω, να βρίζω, να βρίζω, ώστε στο μεθεπόμενο παιχνίδι να με βοηθήσει η διαιτησία. Έτσι παιδιά, συγνώμη παιδιά, αλλά να βράσω την εξυγίανσή σας. Σας τη χαρίζω. Δε θέλω να πω παραπάνω γιατί είμαι στεναχωρημένος από την ήττα. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι τα παιδιά έχουν κάνει προσπάθεια έως τώρα, σε αντίξοες συνθήκες και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Είτε της κανονικής περιόδου, είτε των μπαράζ. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε αγωνιστές και μαχητές και να συνεχίσουμε».

"Αφόπλισε" και ο Κούγιας!

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού προκάλεσαν την απάντηση του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, ο οποίος ύψωσε ασπίδα προστασίας στην ομάδα του, αναφέρθηκε εκ νέου στην «παράγκα» Μπέου-Τσακογιάννη, ενέταξε τον Διαγόρα στις «βρώμικες» ομάδες και συσχέτισε την άνοδο της Ρόδου, πέρσι, στη Β’ Εθνική, με την εν λόγω «παράγκα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κούγια: «Δεν θα έκανα δηλώσεις αν δεν άκουγα τον Δημήτρη Σπανό, που τόλμησε να μιλήσει για διαιτητικά λάθη σε βάρος της Ρόδου. Το παιχνίδι έχει βιντεοσκοπηθεί και προκαλώ τον κ. Σπανό τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, ως προπονητή και ως άνθρωπο να βρει μία φάση στην οποία αδικήθηκε η Ρόδος.

Ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο έδωσε 5 κίτρινες κάρτες, στα δύο στόπερ και τα τρία αμυντικά χαφ, για ασήμαντες αφορμές. Ο επόπτης, δεν είδε δύο χτυπήματα εκτός φάσης που ήταν κόκκινη κάρτα».

Η «παράγκα» Μπέου Τσακογιάννη και ο Διαγόρας«Και τολμάει κάποιος να μιλήσει για μία ομάδα σαν και εμάς που επί 5 χρόνια και προσωπικά δική μου ομάδα, είμαστε τα θύματα της παράγκας του Μπέου και του Τσακογιάννη; Και που μιλάμε μονίμως για ένα καθαρό ποδόσφαιρο; Αντί να σεβαστεί τον αγώνα αυτό που κάνουμε; Υπήρξε ένας διαιτητής που δεν έπαιξε 90-10 σε βάρος της Παναχαϊκής, όπως έχουν συνηθίσει οι άλλοι. Και αυτό έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Αν τελικά χαίρονται κάποιοι που η Παναχαϊκή, μια τέτοια ομάδα, είναι εκτός των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων και είναι ομάδες σαν την Ηλιούπολη, σαν τον Διαγόρα Ρόδου, σαν τον Αγροτικό Αστέρα, σαν την Καλλιθέα, σαν τις ομάδες που στήνουν κάθε Κυριακή παιχνίδια. Θα έπρεπε να μας δίνουν βραβείο. Έχουμε 38 ποδοσφαιριστές από την ημέρα που ήρθα εγώ και οι 26 είναι κάτω των 21 ετών. Σήμερα στην ενδεκάδα παίζανε 7 παιδιά κάτω των 21 ετών και όλοι έχουν πενταετή συμβόλαια. Δεν είναι γυρολόγοι. Οι ομάδες κτίζονται».

Η «παράγκα» και η Ρόδος«Επειδή εγώ εδώ τη Ρόδο τη θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου, παρ’ ολίγον να είμαι Ροδίτης και είναι αγαπημένο μου μέρος, ένα πράγμα σας λέω. Δεν είναι η Ρόδος από τις ομάδες που αδικήθηκε φέτος. Η Ρόδος κατακρεουργήθηκε πέρσι. Στη Β’ Εθνική. Όπως την ανέβασε αυτή η παράγκα του Τσακογιάννη και του Μπέου και που έκανε διάφορα για να φύγει ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και να παίξει η Ρόδος, έτσι και με συνοπτικές διαδικασίες την έστειλε πάλι στην Γ’ Εθνική. Γιατί ξέρουν ότι ο Μαρτίνης έχει πέντε φράγκα και ψάχνουν να βρουν τα επόμενα θύματα. Σας το λέω ευθέως ότι εμείς σαν Παναχαϊκή με 120 χρόνια ιστορίας. Σαν ομάδα που θέλουμε και το κάναμε πράξη την αρχή της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους δηλώσεις. Προκαλώ τον κ. Σπανό να βρει μία φάση που ευνοήθηκε η Παναχαϊκή. Και θα σας πω ότι αν οι διαιτησίες ήταν καθαρές από την αρχή της περιόδου, ομάδες σαν τον Απόλλωνα θα είχαν δεχθεί πέντε γκολ, σαν Κεραυνό Κερατέας έξι, σαν τον Ασπρόπυργο επτά. Παιχνίδια που εμείς τα χάσαμε ενώ έπρεπε να έχουμε κερδίσεις με τέτοιες εμφανίσεις. Θα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα».
Έρχεται η ...Παναχαϊκή για τη Ρόδο«Ευτυχώς, ο Θεός είναι μεγάλος και έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μία πολύ καθαρή Παναχαϊκή, χωρίς χρέη και είναι σημαντικό για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, με κόσμο δίπλα της και 120 χρόνια ιστορίας. Αυτό είναι το ευχάριστο. Και αυτό περίμενα να ακούσω από τον κ. Σπανό που ξέρει τις αρχές μου, έχει ζήσει μαζί μου, έχειπληρώσει τις δικές του αρχές, γιατί πρόκειται για υπέροχο προπονητή και άνθρωπο και δεν περίμενα ποτέ αν κάνει αυτές τις δηλώσεις ο κ. Σπανός για ομάδα σαν την Παναχαϊκή, που έχει ιδιοκτήτη εμένα. Εύχομαι στη Ρόδο και προσωπικά στον κ. Μαρτίνη, τον οποίο θεωρώ εξαίρετο άνθρωπο και αγωνιστή, να πετύχουν τους στόχους τους. Εμείς παίζουμε στην πάτρα και με τον Πλατανιά και με τον Απόλλων Αθηνών, παίζουμε εύκολα παιχνίδια εκτός έδρας πια, αλλά το βέβαιο είναι πως δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Και ίσως την τελευταία αγωνιστική, η Ρόδος μας δώσει συγχαρητήρια γιατί τη βοηθήσαμε να ανέβει στη Β’ Εθνική. Κατά τα’ άλλα εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη φιλοξενία της διοίκησης, των επίσημων και των ποδοσφαιριστών της Ρόδου. Κάποιοι χαζοί που έρχονται μόνο για να βρίσουν υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα. Δυστυχώς εμένα με βλέπουν κάτι μεταξύ Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη και ξεχνούν ότι έχω διαφορετική διαδρομή. Αλλά ως εκεί. Ευχόμαστε να είναι η Παναχαϊκή μας και η Ρόδος του χρόνου στη Β’ Εθνική. Και να μην είναι τίποτα ομάδες παράγκας, ή τίποτα ομάδες χωριών που δεν έχουν να δώσουν τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον η Παναχαϊκή και η Ρόδος έχουν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Θα έπρεπε να μας βοηθούν»
«Που με την επίσημη διοργανώτρια αρχή, έπρεπε να βοηθάει αυτές τις ομάδες. Έπρεπε να υπάρχουν κριτήρια για να παίζεις σε αυτές τις κατηγορίες και όμως υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν φορολογικές δηλώσεις στη Β’ Εθνική, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και παίζουν σε άδειες εξέδρες, ομάδες που έχουν πλαστά χαρτιά και τους δίνουν αδειοδοτήσεις. Υπάρχουν ομάδες στη Γ’ Εθνική που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ούτε σε καφενεία. Κι όμως με αυτές τις ομάδες παίζουμε και είμαι ευτυχής που η ομάδα μου ανεβαίνει με αυτόν τον τρόπο κατηγορία».

12soccer.gr