Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση, γιά διαφαινόμενη εμπλοκή κορυφαίου τ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ, σε σκάνδαλα προμηθειών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, μετά την κατάθεση στη Βουλή σχετικής ερώτησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Real News” εδώ και πέντε εβδομάδες, αρχής γενομένης την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, προβαίνει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις, σχετικά με τη διαφαινόμενη εμπλοκή του επί σειρά ετών κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, σε σκάνδαλα προμηθειών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η ανωτέρω έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα, αλλά και ο ραδιοσταθμός Real Fm και η ιστοσελίδα Real.gr, έφεραν στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού κ. Γιάννης Μπέλτσιος κατονομάζεται σε δικογραφία της Εισαγγελίας Μονάχου ως αποδέκτης “αμαρτωλής προμήθειας” ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ο εν λόγω συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος από το 1988 χαρακτηρίζεται ως το “δεξί χέρι” του πρώην υπουργού, θεωρείται από τις διωκτικές αρχές της χώρας μας ως το “πρόσωπο – κλειδί” στη διαδρομή του μαύρου χρήματος που συνόδευε τη συμφωνία για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τα ανωτέρω αποκαλύπτουν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, επικαλούμενα τη σχετική έρευνα της Εισαγγελίας Μονάχου και παραθέτοντας με κάθε λεπτομέρεια τη σκοτεινή διαδρομή των προμηθειών, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και συνδέονται με τα 1,14 δισεκατομμύρια ευρώ, που κόστισε η αγορά των υποβρυχίων.
Περαιτέρω, η ίδια εφημερίδα είχε ήδη από τον περασμένο Ιούνιο δημοσιεύσει ένα πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των υποβρυχίων, μετά από έλεγχο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με βάση το οποίο προέκυπταν βάσιμες ενδείξεις για αδιαφανείς διαδικασίες.
Επιπρόσθετα, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ουδέποτε έδωσε πειστική απάντηση ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη μη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού και την απευθείας ανάθεση επί των ημερών του στη γερμανική κοινοπραξία Ferrostaal/HDW για τη ναυπήγηση τριών συν ενός υποβρυχίων.
Τέλος, η ίδια εφημερίδα, στο φύλλο της Κυριακής 6 Μαρτίου 2011, καταγράφει τις αγορές σειράς ακινήτων που πραγματοποίησαν, τα τελευταία χρόνια, ο πρώην υπουργός και μέλη της οικογένειάς του και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανακρίβεια των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και την πηγή προέλευσης των χρημάτων, πλην όμως, δεν είναι γνωστό αν έχει δεσμευθεί η ακίνητη αυτή περιουσία με ασφαλιστικά μέτρα ή άλλη δικαστική ενέργεια.
Επειδή το “κουκούλωμα” των σκανδάλων και η προκλητική ατιμωρησία των ενόχων προκαλούν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών, την ώρα που αυτοί καλούνται να υποβληθούν σε πρωτοφανείς θυσίες, με εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες κοινωνικές συνέπειες.
Επειδή αποτελεί ιταμή πρόκληση μεσούσης της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που μπήκαν στην πολιτική χωρίς περιουσιακά στοιχεία και σήμερα ζουν σαν κροίσοι, έχοντας πρωταγωνιστήσει επί σειρά ετών σε θέσεις κλειδιά της πολιτικής ζωής του τόπου!
Επειδή όλα τα παραπάνω, λεπτομερή και εμπεριστατωμένα στοιχεία, θα έπρεπε να είχαν ήδη από καιρού ωθήσει τις αρμόδιες Αρχές στο να επιληφθούν άμεσα της σοβαρής αυτής υπόθεσης, κατέθεσα στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη, με την οποία ζητείται να πληροφορήσει τη Βουλή:
Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για την ανωτέρω υπόθεση;
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου;
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν προβεί η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης;».

ndpress@nd.gr