Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Οι νεοφιλελεύθεροι και τα “ορφανά” του Σημίτη, δεν γνωρίζουν… τι σημαίνει ΔΑΠ



Τώρα, και να θέλεις να κρατηθείς, δεν μπορείς… Από χθες το πρωί, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε ωκεανό αναρτήσεων στα social media, για τις φοιτητικές εκλογές. Για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για τις ιστορικές νίκες της νεολαίας της φιλελεύθερης παράταξης.
Απολύτως λογικό. Τα στελέχη αυτά, στην πλειοψηφία τους ήταν πάντα εκεί. Στην Κεντροδεξιά. Στη Νέα Δημοκρατία. Την αγάπησαν, όσες φορές κι αν τους
πίκρανε. Και φυσικά δεν την πολέμησαν. Και πολλοί από αυτούς παρακολουθούν σοκαρισμένοι τη μετάλλαξη της σημερινής Νέας Δημοκρατίας σε κάτι διαφορετικό. Σε κάτι ξένο προς τις αρχές και τις ιδέες της παράταξης.
Στον αντίποδα υπάρχουν εκείνοι που πρωταγωνιστούν στην άλωση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Τα “ορφανά” του Σημίτη και οι νεοφιλελεύθεροι. Χωρίς καμία ψυχική επαφή με τον πολιτικό χώρο της Κεντροδεξιάς. Έναν χώρο τον οποίο πολέμησαν επί δεκαετίες. Όχι τόσο λόγω ιδεολογικών διαφορών. Αλλά για να… βγάλουν χρήματα. Το είδαν ως επάγγελμα. Και έγιναν επαγγελματίες εχθροί της Κεντροδεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και όλων των άλλων που έδωσαν τη μάχη κατά της λαίλαπας ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, πολλοί από αυτούς τους φανατικούς εχθρούς της Κεντροδεξιάς έχουν τρυπώσει στη Νέα Δημοκρατία, επιδιώκοντας να είναι αρεστοί στο περιβάλλον του σημερινού προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δε αναρτήσεις τους στα social media, προκαλούν μόνιμη οργή, επειδή θεωρούν περίπου δεδομένο ότι απευθύνονται σε… ζώα, όπως θα έλεγε και ο Βασίλης Λεβέντης.
Οι νεοφιλελεύθεροι και τα “ορφανά” του Σημίτη, δεν είχαν φυσικά να πουν τίποτα για τη ΔΑΠ. Δεν τη γνωρίζουν. Πιθανόν να νομίζουν ότι πρόκειται για… project. Δηλαδή δουλειά. Σαν και αυτές με τις οποίες θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια.

Μαρίκα Λυσιάνθη  / ysterografa.gr