Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μία κατηγορία παίζει την Κυριακή, στην Ηλεία ο Πανηλειακός, ο οποίος διεκδικεί την ανοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 paniliakos-niki-traganou2.jpeg
 Μία κατηγορία παίζει την Κυριακή, στην Ηλεία ο Πανηλειακός, ο οποίος διεκδικεί την ανοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η "ερυθρόλευκη" ομάδα του Πύργου, την Κυριακή στις 6 μ.μ.δίνει έναν ακόμα τελικό στο Τραγανό, απέναντι στη τοπική Νίκη. Στον πρωτο τελικό στο Στάδιο Πύργου το περασμένοΣάββατο, Πανηλειακός και Νίκη Τραγανού αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Ο Πανηλειακός πλέον θέλει τρεις βαθμούς για την άνοδο και η Νίκη τέσσερις.

Τα πλέι-οφ δεν έχουν καμία σχέση με τα ματς της κανονικής περιόδου, όπου δεν υπήρχε ψυχολογική πίεση στους ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού και απελευθερωμένοι από οποιοδήποτε άγχος, απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και πέτυχαν μεγάλες νίκες, ακόμα και με τις ομάδες των πλέι-οφ (Ξενοφώντα Κρεστένων και Νίκη Τραγανού), που τώρα δυσκολεύονται να τις καταβάλλουν. Το άγχος έχει κάνει βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Το Σάββατο τουλάχιστον 20  πάσες είτε κατέληξαν σε αντίπαλο είτε στις διαφημιστικές πινακίδες! Και ο γκολκίπερ της Νίκης, Χρήστος Ψυχογιός, χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε δύο σουτ και αυτά ήταν εκτός μεγάλης  περιοχής. Τόσο εύκολο απόγευμα, δεν πρέπει να είχε φανταστεί!
Κοντολογίς, κούραση, ντεφορμάρισμα και άγχος, έχουν φέρει τον Πανηλειακό σε μια κατάσταση αγωνίας, σχετικά με το μέλλον του. Σίγουρα, αν δεν έρθει η άνοδος, θα είναι παταγώδης η  αποτυχία. Αλλά, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στο ποδόσφαιρο, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Κανείς δεν έχει στην τσέπη του τον τίτλο, αν δεν βρει το ψυχικό σθένος σε τέτοια κρίσιμα ματς, να υπερκεράσει τα εμπόδια. Χρειάζεται υπομονή, αποσυμπίεση και  ψυχραιμία απ’ όλους: προπονητές, παίκτες, παράγοντες, φιλάθλους. Δεν ξέχασαν τη μπάλα οι ποδοσφαιριστές,  απλά η αγωνιστική κάμψη  ήρθε τη χειρότερη χρονική στιγμή.
 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανηλειακός για τον αγώνα του την Κυριακή, με τη Νίκη στο Τραγανό αναφέρονται τα εξής:
"Ο Πανηλειακός μας την Κυριακή στις 6 μ.μ. δίνει έναν ακόμα τελικό, τον δεύτερο, κόντρα στη Νίκη Τραγανού για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Οι ερυθρόλευκοι απέχουν μόλις μια νίκη από τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στα εθνικά πρωταθλήματα και τίποτα και κανένας δεν θα τους εμποδίσει να τον κατακτήσουν.
Απέδειξαν άλλωστε όλο αυτό το διάστημα ότι το αξίζουν!

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου χρειάζονται την στήριξη όλων των φιλάθλων του Πανηλειακού, γι’ αυτό και τους καλούμε την Κυριακή στο Τραγανό να δώσουν βροντερό παρών και να μην σταματήσουν ούτε λεπτό να τραγουδούν.
Έπειτα από συνεννόηση με την διοίκηση της Νίκης, αποφασίστηκε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας θα φιλοξενηθούν στον χώρο πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων ενώ στους μεμονωμένους φίλαθλους καθώς και  στα μέλη της διοίκησης παραχωρήθηκε μέρος της κερκίδας".
Από την άλλη πλευρά η  Νίκη Τραγανού είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα από το Θοδωρή Λούρμπα, με πολλούς παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί και η ομοιογένεια που διαθέτει, φαίνεται στο χορτάρι. Όπως έχει και το πλεονέκτημα πως δεν έχει να χάσει τίποτα στα πλέι-οφ. Δεν ξεκίνησε με στόχο την άνοδο, αλλά απλά την είσοδο στους τελικούς. Κάτι που πέτυχε και δικαίως μάλιστα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος. Κάτι που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Στον πρώτο τελικό, έκλεισε καλά τους χώρους και έψαξε την κόντρα επίθεση  ή κάποιο στημένο για να σκοράρει. Πήρε εύκολα τη λευκή  ισοπαλία.  Την Κυριακή στο Τραγανό, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και πολλά θα εξαρτηθούν ΚΑΙ από το πλάνο των «μπλε». Δεν παίζει μόνος του ο Πανηλειακός. Και όταν είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες, κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να γείρει την πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη πλευρά…