Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Μέγας είσαι Σπανούλη και θαυμαστά τα έργα σου . Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές 62-74 και επέστρεψε τη σειρά στον Πειραιά για να πάρει την πρόκριση στο final 4 της Ευρωλίγκας

ΨΥΧΑΡΕΣ!
Αυτή είναι η Πόλη του! Ο Θρύλος πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και κέρδισε στην Τουρκία την Εφές με 74-62, κάνοντας το 2-2 στη σειρά των πλέι οφ. Η σειρά πλέον επιστρέφει στο ΣΕΦ, όπου την Τρίτη ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα μπροστά στον κόσμο του για να πάρει την πρόκριση στο final 4 της Ευρωλίγκας
Ο Θρύλος απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πάτησε μέσα στο «Αμπτί Ιπεκτσί» την Εφές. Η ομαδάρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τους έκλεισε το στόμα και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης! Ο ηγέτης του Θρύλου έκανε σμπαράλια την άμυνα της Εφές και οδήγησε τους πρωταθλητές Ελλάδας στη νίκη. Ο αρχηγός πέτυχε 18 πόντους, έχοντας 1/2 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Τρομερός ήταν και ο Πρίντεζης, που έδωσε μεγάλες μάχες και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 11 πόντους. Διψήφιο αριθμό είχε και ο Γκριν, ο οποίος πέτυχε σημαντικούς πόντους. Για μια ακόμα φορά έβγαλε ψυχή ο Παπανικολάου, που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε κρίσιμα σημεία!
Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ, το οποίο θα πάρει… φωτιά την Τρίτη και όλοι μαζί στο τέλος της βραδιάς θα πανηγυρίσουν την τεράστια πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας.
Οι παίκτες της Εφές ξεκίνησαν το ματς με φανερό στόχο να βγάλουν εκτός ρυθμού τους «ερυθρόλευκους» παίκτες και κυρίως τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Μπαλμπάι, ο οποίος ανέλαβε να μαρκάρει τον Σπανούλη, τον χτυπούσε συνεχώς, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τεχνική ποινή. Ωστόσο, οι Τούρκοι φάνηκε πως κατάφεραν αυτό που ήθελαν, αφού έπειτα από τους 4 συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη (1 βολή και 1 τρίποντο), ανάγκασαν τους Πειραιώτες σε κακές επιλογές στην επίθεση. Ετσι, με τον Γκρέιντζερ να βρίσκεται σε καλή μέρα και να πετυχαίνει 10 πόντους η Εφές πήρε προβάδισμα στο σκορ με 14-6. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ, ωστόσο οι Τούρκοι έκαναν ένα 4-0 σερί με καλάθια των Μπράουν και Οσμάν για το 18-6. Οι Πειραιώτες σε εκείνο το σημείο φάνηκε να «ξυπνούν» και με πόντους του Πρίντεζη και του Παπαπέτρου μείωσαν για το 18-14. Οι Τούρκοι με ένα δίποντο του Ερτέλ και με μία εύστοχη βολή του Χάνεικατ έκαναν το 21-14, το οποίο ήταν το τελικό σκορ του πρώτου 10λεπτου, αφού ο Σπανούλης ήταν άστοχος σε τρίποντο και σε δύο βολές που εκτέλεσε.
Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και με ένα σερί 6-0 έκαναν το 27-14, αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει και πάλι τάιμ άουτ. Οι παίκτες του  αφυπνίστηκαν κάπως και άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση με τους Γιανγκ και Γκριν να σκοράρουν για το 29-20. Μάλιστα, με τρίποντο του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός μείωσε στους 6 29-23, με τους Τούρκους να κερδίζουν συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και να διατηρούν το προβάδισμά τους 31-23. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γκριν, ο οποίος με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε ξανά στους 6 για το 33-27, ενώ λίγο αργότερα με καλάθι του Παπανικολάου, έπειτα από φοβερό κλέψιμο στον Χάνεικατ, οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι στους 4. Ο Γκριν συνέχισε να σκοράρει στην επίθεση και με γκολ φάουλ έκανε το 35-32. Ωστόσο, ο Αμερικανός γκανρτ  ήταν άστοχος σε ελεύθερα τρίποντα στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου και έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αρκετά καλή άμυνά του. Στη συνέχεια ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 36-35, με τους Τούρκους με δύο βολές του Οσμάν να κάνουν το 38-35, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι διατηρήσαν το προβάδισμά τους χάρη στα πολλά τους επιθετικά ριμπάουντ (7).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και με κάρφωμα από τον Μπιρτς και τρίποντο από τον Μάντζαρη προηγήθηκε με 40-38. Ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 43-40 και στη συνέχεια ο Παπανικολάου έκανε το 46-43. Ο Θρύλος ξαναχτύπησε έξω από τη γραμμή του τριπόντου με τον Πρίντεζη να κάνει το 49-45. Οι γηπεδούχοι απάντησαν και ισοφάρισαν σε 52-52, όμως, ο Ολυμπιακός με τρεις πόντους του Πρίντεζη έκανε το 55-54, που ήταν και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν ψυχή στο παρκέ, κέρδισαν τις μάχες στις δύο ρακέτες και απέδειξαν ότι το αφεντικό της σειράς. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο έκανε το 58-54 και ο Ουότερες με καλάθι και φάουλ έδωσε αέρα 7 πόντων στον Ολυμπιακό (61-54). Οι Τούρκοι μείωσαν σε 57-64, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με κάρφωμα του Μπιρτς έκανε το 63-57. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σπανούλης, ο οποίος με πέντε πόντους ανέβασε τη διαφορά στους 11 (68-57) και ουσιαστικά σφράγισε τη μεγάλη νίκη του Θρύλου. Η κόρνα της γραμματείας βρήκε νικητή τον Θρύλο με 74-62!
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74 

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 4, Μπαλμπάι 3 (1), Μπράουν 9 (1), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 17 (1), Ερτέλ 6, Πολ, Ντάνστον 7 (11ριμπ.), Κερκ 2. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9, Γιανγκ 4 (7ριμπ.), Παπαπέτρου 6 (2), Σπανούλης 18 (5), Γουότερς 3, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1).