Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Στη «Μπιενάλε της Μεσογειακής Διατροφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Υγιεινή Διατροφή και την Ειρήνη» η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εμφάνιση a17992028.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την πρόσκληση της Προέδρου του Καλλιτεχνικού Ιδρύματος «Paolo di Tarso» Luana Gallo προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, συμμετείχε στην Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου στο Corigliano d΄ Otrando της Περιφέρειας της Απουλίας, με θέμα «Μπιενάλε της Μεσογειακής Διατροφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην  Υγιεινή Διατροφή και την Ειρήνη».

Εμφάνιση a17990701.jpgΚατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου μεταξύ άλλων ομιλητών ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, διατύπωσε τις Αρχές και τις δράσεις της Περιφερειακής Αρχής για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια εδραίωσης της Bienalle.
Εμφάνιση a18058045.jpg
Εμφάνιση a18057981.jpgΣτο τέλος των εργασιών μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες υπέγραψε την Διακήρυξη, με την οποία θα ενημερώνονται οι νέες γενιές σχετικά με την ανάγκη για μια περισσότερο γόνιμη αποκεντρωμένη διεθνή συνεργασία, μέσω της οποίας θα διασφαλιστεί η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο επίπεδο της πρόσβασης σε υγιεινή διατροφή και πόσιμο νερό και την ανάπτυξη κοινής συνείδησης, που θα μπορεί να προβλέψει τους κινδύνους του περιβάλλοντος, η προστασία του οποίου εξαρτά την υγεία και το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι εργασίες στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία ενώ και η προβολή στην γειτονική χώρα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Πλέον της Συνόδου τις επόμενες δύο ημέρες ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συναντήσεις με αξιωματούχους, εκπροσώπους φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, Ινστιτούτων και συλλόγων της Ιταλίας και  άλλων χωρών που συμμετείχαν στην Σύνοδο, με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας για την από κοινού εκπόνηση μελετών, προετοιμασία και κατάθεση προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.