Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνει την καλή χοληστερόλη

sfghfjdftthyGFHDGFHHDH.jpgΗ ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνει την καλή χοληστερόλη


Όσοι ζουν δίπλα σε μεγάλες λεωφόρους έχουν μειωμένα επίπεδα καλής χοληστερόλης (HDL) τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular
Biology από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σαιντ Λούις.

Διαβάστε περισσότερα 

sexoualikes_epafes_meta_ton_toketo.jpgΠότε ξεκινούν οι σεξουαλικές επαφές του ζευγαριού μετά τον τοκετό


Οι περισσότερες νέες μητέρες θα συμφωνήσουν ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται μετά τη γέννηση του μωρού τους είναι η σεξουαλική δραστηριότητα. Ίσως όμως να μη συμβαίνει το ίδιο και με το σύντροφο τους. Από την άλλη, κάποιες γυναίκες ενδεχομένως να είναι έτοιμες να επιστρέψουν στη σεξουαλική τους δραστηριότητα σύντομα μετά τον τοκετό. Πότε είναι όμως η σωστή στιγμή;

Διαβάστε περισσότερα 

Vaccineinjectionromanou.jpgΤα εμβόλια δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Τα εμβόλια σώζουν ζωές


Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού και υπό το σύνθημα «Τα εμβόλια σώζουν ζωές – Ο εμβολιασμός προστατεύει την υγεία σε παιδιά και ενήλικες» έχουν προγραμματιστεί δράσεις για την ενημέρωση του κοινού. Ειδικότερα, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα των εμβολιασμών:

Διαβάστε περισσότερα 

kiddiabetesromanou22.jpg4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη έχουν τα παχύσαρκα παιδιά


Τετραπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη έχουν τα παχύσαρκα παιδιά, συγκρινόμενα με τα παιδιά ο ΔΜΣ των οποίων κινείται σε κανονικά επίπεδα, υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες στην επιθεώρηση της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα 

24a9e9bada8c63ddd4ae69d5846e3faf_XL.jpgΕγκεφαλική πάρεση στα παιδιά: "κλειδί" η σωστή διάγνωση


Αν και η συχνότητα της Εγκεφαλικής Πάρεσης (Cerebral Paresis, CP) είναι περίπου 2,4 περιστατικά ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων βρεφών, αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή χρόνιας κινητικής αναπηρίας στα παιδιά. Η διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από την πάθηση γίνεται από ομάδες ειδικών με στόχο τη βέλτιστη περίθαλψη των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 

DANEIUO_EDOEAP.jpgΔάνειο 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ


Αποσωβείται η κρίση στον ΕΔΟΕΑΠ και συγκεκριμένα το ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, έως ότου ρυθμιστεί, σε συνεργασία σωματείων και εργοδοτών, το θέμα του πόρου του ταμείου. Επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο μήνα, αλλά και τους επόμενους, μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα 

patoulis_serytasrtey.jpgTην άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ ζητά ο ΙΣΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με απόφασή του ζητά να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το Σχέδιο Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς υποβαθμίζει δραματικά τη Δημόσια υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

720_512125_052abdd463-8e4451b79d82623d.jpgΕΣΑμεΑ: Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων


Μπροστά στη διαπραγμάτευση των μέτρων και των αντιμέτρων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) απευθύνει την Τρίτη 25 Απριλίου ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας υπόψη του το πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρέπει να ληφθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Διαβάστε περισσότερα 

exetastiki_epitropi_gia_rthn_ygeia.jpgΣυγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία


Συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά την περίοδο 1997-2014. Τα κόμματα όρισαν τους εκπροσώπους τους στην επιτροπή, η οποία πρέπει να εκδώσει πόρισμα εντός τριών μηνών.

Διαβάστε περισσότερα 

meningitisvaccineromanou.jpgΜύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια


Δεκάδες είναι οι μύθοι, και δυστυχώς πολλοί από αυτούς επιβιώνουν και στην ελληνική κοινωνία, σχετικά με τα εμβόλια, τη χορήγηση, τη χρήση, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Στις γραμμές που ακολουθούν, παραθέτουμε τους σημαντικότερους από αυτούς:

Διαβάστε περισσότερα 

MASSTOPU_XEIROURGREIO_KLINIKI_EXETASI.jpgΚαρκίνος του μαστού: Δεν νοείται ολοκληρωμένη πρόληψη χωρίς κλινική εξέταση


«Ο καρκίνος έχει την ικανότητα πολλές φορές να...κρύβεται και να μην απεικονίζεται με τόση ευκρίνεια, έτσι που ο κλινικός έλεγχος μετά από μαστογραφία να αποτελεί τη «δικλείδα ασφαλείας» για κάθε τι περίεργο, η έγκαιρη διάγνωση του οποίου μπορεί να σώσει μια ζωή».

Διαβάστε περισσότερα 

prostateste.jpgΤα συμπτώματα και αιτίες του Καρκίνου του Προστάτη


Η αιτία της υπερπλασίας του προστάτη είναι άγνωστη, αλλά οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτό κάτι που σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν καθώς ένας άνθρωπος μεγαλώνει.

Διαβάστε περισσότερα 

bd_hypackphysioFDSAGFAFG.jpg24 δισ. δολαρίων εξαγορά στην ιατρική τεχνολογία


Εξελίξεις σημειώνονται  στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας με την εξαγορά της C.R. Bard Inc από την Becton Dickinson και Co

Διαβάστε περισσότερα 

HIPOKRATIO.jpgΔιασταύρωση Αρχιτεκτονικής και Ιατρικής


Τα νοσοκομεία δεν είναι μόνο οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς τους, αλλά είναι και η αρχιτεκτονική τους.

Διαβάστε περισσότερα 

ypourgeio-ygeias-ktirio.jpgΤι αλλάζει με την κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων στην Υγεία



Επιτρέπεται η μετάταξη και η απόσπαση του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού, πλην του διοικητικού, προσωπικού, με σκοπό τη συνυπηρέτηση με σύζυγο που υπηρετεί σε άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας της ίδιας ή άλλης ΥΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα 

smile_dog.jpgΤελικά τα σκυλιά γελάνε


Για πολλά χρόνια συμπεριφοριστές βιολόγοι πίστευαν πως το γέλιο ήταν μια συναισθηματική έκφραση που άνηκε μόνο στους ανθρώπους.Ο Νομπελίστας  Konrad Lorenz εθνολόγος είχε πεί πως τα σκυλιά θα μπορούσαν να γελάνε, άλλωστε κατα την διάρκεια του παιχνιδιού φαίνεται να γελάνε και είχε αναλύσει πιο περιεκτικά το θέμα αυτό στο βιβλίο του "Man meets Dog".

Διαβάστε περισσότερα 


2dc362cb60a37dc848e15ef949d297ac_L.jpgΦλερτάρω, άρα υπάρχω, 22 αποφθέγματα


Το φλερτ είναι η ευγενής τέχνη να κάνεις έναν άντρα να αισθάνεται ευχαριστημένος από τον εαυτό του.
Έλεν Ρόουλαντ

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr