Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής: Οικοδεσπότες στην γιορτή των 20 χρόνων του «Μαζί για το Παιδί»

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη και o Στέφανος Κορκολής ενώνουν φωνές και μελωδίες  ταξιδεύοντας με τα φτερά της ποίησης και προορισμό ένα αισιόδοξο μέλλον για 30.000 παιδιά

Το «Μαζί για το Παιδί» γιορτάζει τα 20 του χρόνια στο Ηρώδειο στις 26 Σεπτεμβρίου στις  21:00. Οι οικοδεσπότες  της βραδιάς  Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής  θα μας ταξιδέψουν  «Με τα φτερά της ποίησης» στις γειτονιές των μεγάλων ποιητών μας.
Μ’ ένα «στολισμένο τρελοβάπορο» θα βρούμε «το νησί του Παράδεισου», «σιντριβάνια με νερό» , «όμορφους μπαξέδες» , θα συναντήσουμε «το κοχύλι» , θα ακούσουμε «της θάλασσας το νανούρισμα» , θα τραγουδήσουμε γι’ αυτή την  «όμορφη και παράξενη πατρίδα»!
Η μελωδική φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα συνοδεύεται  από την μουσική του σολίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή.  Οι κλασσικοί ποιητές μας Ελύτης, Καβάφης, Σεφέρης,  αλλά και οι σύγχρονοι Καββαδίας και  Γκάτσος  θα ενωθούν  με ιδανικές  χημείες και εκρηκτικά μείγματα σε μια όμορφη γιορτή !
Μια γιορτή  γεμάτη με  τραγούδια , «ρουμπίνια,  ρόδα, μαργαριτάρια κρίνοι  και αμέθυστους μενεξέδες» , μία βραδιά με ματζόρε και μινόρε συναισθήματα.
Σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή ας  ενώσουμε τις φωνές και τις ενέργειες  μας για να «χτίσουμε» ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά του «Μαζί  για το Παιδί».
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους σκοπούς της Ένωσης.

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος