Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ- ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ", ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2016»

Εμφάνιση 9.PNG 

Χωρίς υπερβολή θα θεωρούσα την παράσταση μου «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ – ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ», που έλαβε χώρα με τεράστια επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου, στη παραλία «Μπάτη» Παλαιού Φαλήρου, έναν ακόμα σπουδαίο σταθμό της καλλιτεχνικής μου πορείας. 

Εμφάνιση φβ γιβτα αννα.PNGΤο υπέροχο φιλόμουσο κοινό που ξεπερνούσε τα 3000 άτομα και που συμμετείχε με ενθουσιασμό ως δεύτερη χορωδία από την αρχή έως το τέλος της μαγικής αυτής βραδιάς, μας γέμισε τη καρδιά και της ψυχή. 
Ακόμα και ο καιρός συνέβαλε με το ξάστερο ουρανό του ,ένα μισοφέγγαρο φωτεινό και τα «κεντημένα» του χρυσά αστέρια. Όλα μαζί φώτισαν τη γέφυρα που ένωσε μέσα από ένα μου όνειρο τη γη με το παράδεισο και ήρθαν κοντά μας με ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα για δυο ώρες στη γη, ο Γρηγόρης , ο Στέλιος και η Βίκυ μας.
Τα τραγούδια των θρύλων του ελληνικού μας τραγουδιού που έγραψαν τη δική τους ιστορία και που τραγουδιούνται παντού αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα αποτέλεσαν τους συνδετικούς κρίκους των ενοτήτων του σεναρίου που υπέγραψα και αφηγήθηκα.Εμφάνιση 15.PNGΤα τραγούδια απέδωσαν με σεβασμό και ήθος, η Λαϊκή Ορχήστρα ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ , οι ανυπέρβλητοι ερμηνευτές ΗΛΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΠΟΥΝΑ ( κιθάρα - φωνή), οι εξαίσιοι μουσικοί ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ στο πιάνο, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ στο μπουζούκι, ΣΠΥΡΟΣ ΓΛΕΝΗΣ στα κρουστά, καθώς και η εξαίρετη ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ. Τιμητικά συμμετείχε στο τραγούδι ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ, η μοναδική ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ. 
Στο φινάλε της βραδιάς ανέβηκε ο Δήμαρχος Παλιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης στη σκηνή λέγοντας: 

Εμφάνιση 3.PNG
 
«Σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ζήσαμε ελληνικά. Αυτό χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε τατουάζ και κραυγές άναρθρες, θέλουμε να θυμόμαστε αυτούς που μας μεγάλωσαν, αυτούς που μας τραγούδησαν, αυτούς που ήταν δίπλα μας! Αυτή η παράσταση της Άννας Μπιθικώτση ήταν μια συνάντηση Ελλάδας»
Στο τραγούδι του φινάλε τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Νικολαΐδης καθώς και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2016 , κ Ρήγας Τζαμτζής τραγούδησαν μαζί με την Λαϊκή ορχήστρα τους ερμηνευτές και τη χορωδία το τραγούδι ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ 
Η βραδιά έκλεισε με το επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε τραγούδι ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, κατ΄ απαίτησιν του Δήμαρχου και με το κοινό όρθιο να τραγουδά και να χειροκροτεί ασταμάτητα.

Εμφάνιση 8.PNG

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους μεταξύ άλλων, τα μελή του Δημοτικού Συμβούλιου και του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Παλαιού ΦΑΛΗΡΟΥ, η κα. Καίτη Γάκη Καψή ( πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης) , ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ρίζος, η παραγωγός του Μίκη Θεοδωράκη κα Ελισάβετ Παπαγεωργίου και οι εκπρόσωποι της πολιτιστικής εταιρείας ΡΟΔΟΝ και το Λευτέρη Παπαδόπουλου, κύριοι Κώστας και Πάνος Παπαγεωργίου και φυσικά όλα τα φιλαράκια που αγαπώ και με αγαπούν και πιστά μας ακολουθούν!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από καρδιάς
Τέλος κι αρχή η μνήμη εδώ δεν έχει
 

Άννα Μπιθικώτση