Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με Καμπι-άσο στο μανίκι ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την Ελβετία

Γιουνγκ Μπόις - Ολυμπιακός 0-1
Με το... δεξί μπήκε στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός καθώς στην πρεμιέρα πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την Ελβετία κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις με τον Εστεμπαν Καμπιάσο να σκοράρει το νικητήριο γκολ.
Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός, ο καλύτερος του Ολυμπιακού σε αυτήν την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, έφερε τον Καμπιάσο σε θέση βολής, τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αργεντίνος σκόραρε και αυτό το γκολ έφτανε και περίσσευε για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το ξεκίνημα τους ήταν νικηφόρο και φυσικά η εμφάνισή τους δεν είχε καμιά σχέση με ό,τι βλέπαμε από την ίδια ομάδα στην Ευρώπη, πριν από ένα μήνα. Δεν είναι, άλλωστε, η ... ίδια ομάδα. Έχει φιλοσοφία, έχει προπονητή και έχει ένα σχέδιο, πάνω στο χορτάρι.


Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, μιας και το γήπεδο έχει συνθετικό χλοοτάπητα, οι πρωταθλητές Ελλάδας άργησαν να βρουν τα πατήματά τους ωστόσο μετά από το γκολ διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι βάζοντας στη συγκομιδή τους το πρώτο τρίποντο.
Ο Ολυμπιακός άρχισε αλλά και τελείωσε το παιχνίδι δίχως Έλληνα παίκτη σύνθεσή του καθώς οι Φορτούνης και Καπίνο που ήταν στον πάγκο, αλλά και είχαν παίξει στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν χρησιμποιήθηκαν από τον Πάουλο Μπέντο.
 Η ελληνική ομάδα έψαχνε να βρει ρυθμό στο συνθετικό χλοοτάπητα του «Stade de Suisse Wankdorf», απέναντι στους γηπεδούχους που δεν είχαν αυτό το πρόβλημα και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, ενώ έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 22΄, όταν το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνι έξω από την περιοχή βρήκε τον Ντε λα Μπέγια και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Στο 42΄ όμως η εμπειρία του Καμπιάσο αποδείχθηκε καθοριστική, σε μια φάση που έχει κάνει αμέτρητες φορές στην καριέρα του: Ο Ιντέγε έκανε την πρώτη πάσα προς τον Καμπιάσο, αυτός πάσαρε στον Μάριν, που με το κεφάλι έστρωσε ξανά στο Ιντέγε. Ο σέντερ-φορ του Ολυμπιακού είδε τον Καμπιάσο που είχε πάρει θέση στη μικρή περιοχή του σέρβιρε έτοιμο γκολ και ο πολύπειρος Αργεντίνος ήταν πλέον πολύ εύκολο να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει αυτό που έπρεπε σε ιδανικό σημείο. Να βάλει ένα γκολ στο τελείωμα του ημιχρόνου και να πάρει το πάνω χέρι. Δεν είχε βγάλει μάτια με την απόδοσή του, είχε κάνει, όμως, τη δουλειά του...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με σπουδαία ευκαρία για τον Ολυμπιακό, όταν στο 47΄ ο Μάριν έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Σεμπά προσπάθησε να σκοράρει και ο Εμποκό πρόλαβε να «καπακώσει» την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Στο 61΄ ο Λεάλι είπε «όχι» στο 1-1, αρχικά σε σουτ του Φρέι και στη συνέχεια στην εξ επαφής προσπάθεια του Κούμπο. Ο χρόνος είχε αρχίσει πια να δουλεύει υπέρ του Ολυμπιακού, που στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης διαχειρίστηκε απλά το χρόνο για να φτάσει στο «διπλό».


ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Χούτερ): Εμβογκό, Ζούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέσιακς, Ραβέ (86' Ντουά), Ζακαριά, Μπερτόνε, Σουλεϊμανί, Κούμπο, Φρέι (78' Σικ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (63' Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι (90+3' Ρομάο), Ιντέγε (82' Καρντόσο)