Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Νίκησε με ανατροπή ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα

Με τους ίδιους... δράστες «καθάρισε» στα Γιάννενα (vid)Οι Μεχντί Αμπέιντ και Μλάντεν Πέτριτς, μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, πέτυχαν τα γκολ και στην εκτός έδρας νίκη, με ανατροπή στο σκορ, του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδας.
Το παιχνίδι άρχισε στραβά για τον Παναθηναϊκό, με τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Σάντσεθ, (Κάταγμα στον βραχίωνα )μετά τη σύγκρουση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού με τον Στέφανο Κοτσόλη.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν απείλησαν τον Παναθηναϊκό, που ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Πέτριτς στο 17'.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στην επανάληψη και το προμήνυμα ήρθε στο 49', όταν ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Τελάντερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.
Αυτή η φάση άνοιξε το ρυθμό του αγώνα, με την ομάδα της Ηπείρου να «χτυπά» στο 57' και να ανοίγει το σκορ: Ο Ακόστα δεχόμενος κάθετη πάσα, έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και με δεξί πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη, για το 1-0.
Τα δεδομένα εκείνη τη στιγμή ήταν υπέρ του ΠΑΣ, αλλά η απευθείας κόκκινη κάρτα που έδωσε ορθά ο διαιτητής στον Καρανίκα στο 66', «γκρέμισε» τον Καρέλη που θα βρισκόταν απέναντι στον Βελλίδη, άλλαξε τις ισορροπίες.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα κι έφθασε στην ανατροπή, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.
Στο 73' ο Καλτσάς σκόραρε από θέση οφ σάιντ, αλλά η αργοπορημένη υπόδειξη από τον βοηθό έφερε ένταση.
Όμως δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Στο 75' ο Ζέκα βρήκε τον Πέτριτς μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε ασταθώς κι ο Αμπέντ με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!
Και η έμπνευση του Στραματσόνι να κρατήσει τον Πέτριτς στον αγώνα σε εκτέλεση κόρνερ, πριν να τον αντικαταστήσει με τον Μπεργκ, έφερε το 2-1, στο 78' με τον Κροάτη να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, προσπάθησε, αλλά έδειξε πως χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον.
Δευτερόλεπτα πριν αντικατασταθεί, στο 70', από τον Καλτσά, θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Βελλίδης αντέδρασε σωστά στην κοντινή προβολή του.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (77' Ηλιάδης) , Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (84' Ιλιτς).
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ (11' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.