Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ένταση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Επεισόδια, χημικά και μάχες σώμα με σώμα μελών του ΠΑΜΕ με αστυνομικούςΤο ΠΑΜΕ κάνει επαναστατική γυμναστική από το πρωί στην κυβέρνηση. Μετά την πρωινή κατάληψη της Ηρώδου Αττικού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, η πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας επιχειρήθηκε να αποκλειστεί στο ύψος των λουλουδάδικων αλλά πολλά μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών.
Ένταση στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό έξω από τη Βουλή.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν γκλομπ και χημικά για να απωθήσουν τους διαδηλωτές έξω από τα ανθοπωλεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου με τρία τουριστικά λεωφορεία, των οποίων η διέλευση επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού.

Αργότερα κινήθηκαν προς το Κοινοβούλιο και έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, οπότε απωθήθηκαν βίαια από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στο υπουργείο Εργασίας είχε προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν το μεσημέρι και μέλη της ΑΔΕΔΥ. Η δράση της ΑΔΕΔΥ είναι το πρώτο βήμα «για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.