Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΝEA ΔHMOKPATIA: Ανετη επικράτηση Μεϊμαράκη σε δύο δημοσκοπήσεις

Ξεκάθαρο προβάδισμα στον Ευ. Μεϊμαράκη έναντι του Κ. Μητσοτάκη στη μάχη για την προεδρία της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinio Poll η οποία δημοσιεύεται τρεις μόλις μέρες πριν τη διεξαγωγή του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται του κ. Μητσοτάκη με διαφορά που ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.
Προηγήθηκε η δημοσκόπηση της Pulse στην οποία άνετη νίκη εξασφαλίζει ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης, παρ΄ ότι ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για να φέρει την ανανέωση και τη διεύρυνση της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της Opinion Poll που διεξήχθη το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου, δίνει ποσοστό της τάξης του 51,6% στον Ευ. Μεϊμαράκη, 36,3% στον Κ. Μητσοτάκη, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν, το ποσοστό του κ. Μεϊμαράκη ανεβαίνει στο 52,5%. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει την Κυριακή στις κάλπες της ΝΔ, καθώς μόνο το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.
Σ την παράσταση νίκης, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με συντριπτική διαφορά λαμβάνοντας 53,1% έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.
Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης, το 48,6% των ερωτηθέντων απάντησε ο Ευ. Μεϊμαράκης, ποσοστό που μετατρέπεται σε 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.
Καλύτερος πρωθυπουργός και με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στις επόμενες εκλογές θεωρείται επίσης ο κ. Μεϊμαράκης με ποσοστό 45,7% έναντι του 34,3% του κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, ποσοστό 4,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της Επικράτειας κατά το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2016. Το δείγμα ανήλθε σε 930 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που ψήφισαν στον 1ο γύρο των εκλογών για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου 2015. Η επιλογή του δείγματος έγινε με στρωματοποιημένη απλή τυχαία δειγματοληψία, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

Ειρωνικό σχόλιο από την πλευρά Μητσοτάκη
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη ανέφεραν πως η συγκεκριμένη εταιρεία έπεσε έξω πριν τον πρώτο γύρο, αφού έδινε στον πρώην υπουργό ποσοστό 17,6% και φυσικά τον άφηνε εκτός β΄ γύρου.
«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄ γύρου.
» Άλλωστε η ίδια η εταιρία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr