Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Υπόδειγμα διαφάνειας η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής»




«Ο μόνος και μόνιμος οδηγός μας είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2016, εκφράζοντας τις ευχές του για γόνιμη και δημιουργική χρονιά για το 2016.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι οι Οικονομική Επιτροπή αριθμεί περί τις 2600 αποφάσεις και «είναι τιμή των μελών της το γεγονός ότι όλες οι ενστάσεις, οι οποίες είναι ελάχιστες, εναντίων των αποφάσεων αυτών έχουν απορριφθεί απ’ όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αυτό αποτελεί συντριπτικό μήνυμα σε όσους κατά καιρούς με τις προσωπικές τους ιδιοτέλειες προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την οικονομική επιτροπή και να στρεβλώσουν τη λειτουργία της».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε στη συνέχεια ότι σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, η Οικονομική Επιτροπή δεν αποτελεί πολιτικό όργανο, «ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει κομματικό όργανο. Προβλέπεται άλλωστε από τον Ν. 3852 ότι όποτε κρίνεται απαραίτητο οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής μπορούν να μεταβιβαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποτελεί το κατεξοχήν πολιτικό όργανο».
«Στην Οικονομική Επιτροπή δεν είμαστε στην υπηρεσία κανενός κόμματος, ούτε υπηρετούμε αόρατες λογικές παρατάξεων. Αυτά έχουν κριθεί. Κύριος γνώμονας της λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής είναι η προάσπιση του συμφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε επίσης ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την άποψη ότι «δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί από ορισμένες παρατάξεις ως εργαλείο ιδιοτελών σκέψεων και αυτό πρέπει να σταματήσει και να διασφαλιστεί ο σεβασμός των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από τον Καλλικράτη».
Δεν είναι μόνο οι 2600 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής που αποδεικνύουν τη διαφάνεια της λειτουργίας της, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, «αλλά και το γεγονός ότι έχουν καταπέσει και όλες οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, χωρίς βέβαια ποτέ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη κανένας από αυτούς που τις έκαναν».
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία της προσωπικότητας κάθε μέλους της Περιφερειακής διοίκησης και ο σεβασμός στις απόψεις και τις αποφάσεις των πολιτών, όπως δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και έκανε λόγο για «ριψάσπιδες, οι οποίοι δεν βλέπουν την πραγματικότητα με καθαρό μάτι».