Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση Μεϊμαράκη σε Παπαμιμίκο: «Δεν τον αποκάλεσα 'πορτιέρη'»


Τη δική του άποψη έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Ευ. Μεϊμαράκης σε ό,τι έχει να κάνει με την αντίδραση που υπάρχει από την πλευρά του γραμματέα της ΝΔ, Ανδ. Παπαμιμίκου, σχετικά με τον χαρακτηρισμό «πορτιέρης» που φέρεται να χρησιμοποίησε εναντίον του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε ότι αποκάλεσε «πορτιέρη» τον κ. Παπαμιμίκο και του επέρριψε εμμονή και εμπάθεια: «Δεν τον αποκάλεσα πορτιέρη. Είπα ότι δεν κάνει για γραμματέας, αλλά δεν είναι για πέταμα, κάνει για άλλες θέσεις» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Αν ο πορτιέρης δεν θέλει δεν θα μπει κανείς στο μαγαζί. Δεν είναι υποτιμημένη η θέση του πορτιέρη», ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπαμιμίκο για εμμονή και εμπάθεια. «Θέλει να διαστρέψει τα όσα είπα. Όλα νομίζει ότι στρέφονται γύρω από αυτόν» τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε, επίσης, πως αν ο πρόεδρος του κόμματος έλεγε στον ίδιο να κάνει τον πορτιέρη, θα το έκανε, υπογραμμίζοντας ότι έχει περάσει από διάφορες θέσεις μέσα στο κόμμα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του στη ΝΔ.
Σε ό,τι έχει  να κάνει με το β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν το βλέπει σαν μονομαχία και τόνισε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στο ίδιο κόμμα και έχουν έναν πολιτισμένο διάλογο. Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, λέγοντας: «Το παιδί δεν κάνει. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να είναι ηγέτης» και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεχάσει την Αριστερά. Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης θα μειώσουν περαιτέρω τις συντάξεις και θα συμβάλλουν στην ύφεση.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και τον Κ. Καραμανλή, για τον οποίο είπε πως αν ήθελε να επανέλθει θα το είχε κάνει. «Όποτε θέλει να έρθει ας έρθει ή ας ξεκινήσει κάτι άλλο. Έχει δείξει, όμως, ότι δεν θέλει να έχει ενεργό ρόλο στο κόμμα» τόνισε. Τέλος, σχετικά με τον Αντ. Σαμαρά είπε ότι τον σέβεται και τον εκτιμά. «Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν και δεν θέλω να δημιουργώ εντάσεις, αλλά δεν μπορώ να αφήνω τίποτα αναπάντητο», σημείωσε.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr