Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Tεσσάρα», με εορταστικό κερασάκι από Μανιάτη . Χανιά - Ολυμπιακός 1-4

«Tεσσάρα», με εορταστικό κερασάκι από Μανιάτη (vid)
Ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση εν όψει της ρεβάνς με τα Χανιά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην Κρήτη με 4-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ,  με τον Γιάννη Μανιάτη, να γιορτάζει με γκολ την ονομαστική του εορτή και την επιστροφή του στην ενεργό δράση.
Τα λίγα λεπτά συμμετοχής του Μανιάτη στον αγώνα, ήταν κι αυτά που άφησαν τις πιο δυνατές εντυπώσεις, σε έναν άνισο αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός από το πρώτο ματς «καθάρισε» την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Σε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, εξ απόψεως ρυθμού και φάσεων, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Γκέσιου, καθώς σε «γέμισμα» προς την περιοχή των «ερυθρόλευκων» από τον Δεινόπαπα, μετά από κόρνερ του Μασάδο και προσωρινή απομάκρυνση, ο Τσιμίκας «κράτησε» τον επιθετικό των Χανίων στο παιχνίδι, κι εκείνος πρόλαβε την τραγική έξοδο του Καπίνο, που έμεινε ημιτελής.

Έκτοτε ο αγώνας άρχισε να παίζεται στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 1-1 στο 22ο λεπτό: ο Καμπιάσο άφησε να περάσει η μπάλα με προσποίηση στην πάσα του Σεμπά και ο Ερνάνι, με φαλτσαριστό αριστερό σουτ με το «εξωτερικό», έγραψε το 1-1, για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Κολοβός στο 39΄ με ωραία κίνηση και άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη, με την κόπωση πλέον να επιδρά στους Χανιώτες, ο Ολυμπιακός άνοιξε το ρυθμό του παιχνιδιού, με την «οβίδα» του Πάρντο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι στο 54΄, από γύρισμα του Τσιμίκα.

Στο 80΄ έκανε την επανεμφάνισή του σε επίσημο αγώνα της ομάδας του ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Μανιάτης, 302 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στον περυσινό αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, κι ενώ στo 86' ο Σεμπά είχε σκοράρει το 1-3, ο Μανιάτης, που αντικατέστησε τον Καμπιάσο, πήρε από τον Αργεντινό το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ρίχθηκε στη «μάχη», έστω κι αν ο αγώνας είχε κριθεί και στο 90΄' ευτύχησε να σκοράρει για τον τελικό 4-1, γνωρίζοντας την αποθέωση και δεχόμενος εορταστικές ευχές με τη μορφή συνθήματος από τους φίλους του Ολυμπιακού.
Χανιά (Γ. Λυρώνης): Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (60' Μπουζούκης), Γκέσιος (Μ. Νύχταρης), Δεινόπαπας (46' Λίτα), Ρίκκα.
Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα): Καπίνο, Σαλίνο (72' Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (79' Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (87' Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.