Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βαγγέλης ζητά συναίνεση και πετυχαίνει ..συσπείρωση


vaggelis-meimarakis-omiliaΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο πρώτος Νεοδημοκράτης αρχηγός (της εποχής των Μνημονίων) που ζητά συναίνεση και το πιστεύει.
Ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε βρει ανταπόκριση το 2008-2009 στο τότε ανώριμο ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο αίτημα.

Στο σύντομο Προεδρικό του βίο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποδεικνύει καθημερινά πως το εθνικό στοίχημα της πολιτικής συνεννόησης στα βασικά, είναι προαπαιτούμενο για να γίνει επανεκκίνηση το κράτος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά (που δεν παρέδωσε το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα και άλλα πολλά…), παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, με σκοπό τη μεγάλη κοινωνική άθροιση δυνάμεων μετά τις εκλογές.

Παρά το παρορμητικό του χαρακτήρα του και παρά κάποιες εκφράσεις του που κρίνονται ως «λαϊκές», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καταφέρνει να είναι άμεσος στην επαφή του με τον κόσμο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυνάμεις της κεντροδεξιάς και του μεσαίου χώρου, να συσπειρώνονται γύρω από το κόμμα της ΝΔ. Αυτό δείχνουν όλες οι μετρήσεις.

Οι διαρκείς αναφορές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πως επιθυμεί συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που ο τέως πρωθυπουργός συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με τον Πάνο Καμμένο, δημιουργούν την αίσθηση και την ασφάλεια πως η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι έτοιμη και ώριμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη σύνθεση και όχι τη διαίρεση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρει σε συνεργάτες του, πως το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό και ύστερα οικονομικό. Και σε αυτή τη βάση πορεύεται.

Η 21η Σεπτεμβρίου, θα δείξει ποια κόμματα και με ποιο τρόπο θα συνταχθούν στο κάλεσμα εθνικής ενότητας της ΝΔ. Και αν φυσικά η ΝΔ με αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα είναι σε θέση να προστατεύσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απ' όσα δύσκολα φέρνει το 3ο Μνημόνιο.. Το στοίχημα των ισοδύναμων μέτρων πρέπει να κερδηθεί από την επόμενη κυβέρνηση και αυτό θα γίνει μόνο με τη συστράτευση των δυνάμεων του δημοκρατικού κεντρώου χώρου.

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com