Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ολυμπιακός το πήγε «συντηρητικά» εν όψει Μπάγερν, με κορυφαίο τον... Ρομπέρτο, νίκησε 3 - 1 τον Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός το πήγε «συντηρητικά» εν όψει Μπάγερν, σούπερ ο ΠΑΟΚ
Αν και κράτησε δυνάμεις για την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 3-1 τον Πλατανιά, ο οποίος έχασε πένακλτι στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και παράλληλα την ευκαιρία να πιέσει τους "ερυθρόλευκους" στην 3η αγωνιστική.της Super League.
Και οι Πειραιώτες που ήταν ανώτεροι -σε όλο το ματς- έχασαν την  ευκαιρία να σκοράρουν από την άσπρη βούλα στο δεύτερο ημίχρονο με τον πρωταγωνιστή τους, Τσόρι Ντομίνγκες.
Ο αγώνας ναι μεν ξεκίνησε με πέναλτι για τον Πλατανιά, αλλά όχι και με... “καλημέρα” στον αγώνα για τους Κρητικούς. Τους την έκοψε ο Ρομπέρτο που ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού... Ο Ισπανός απέκρουσε το πέναλτι του Ντίνα που εκτελέστηκε στο δεύτερο λεπτό και έπειτα άρχισε η επέλαση των “ερυθρόλευκων”...
Από το 11' κιόλας... Όταν ο Ντομίνγκες έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ντουρμάζ κι αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το κοντρόλ και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0). Στο 24' λίγο έλειψε να προκύψει αυτογκόλ όταν έπειτα από γύρισμα του Πάρντο, ο Σελίν μπερδεύτηκε σε προσπάθεια για διώξιμο, αλλά ο Ολιμπά έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για τον Ρομπέρτο. Αντιθέτως... Στο 44' οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι με δυνατό σουτ του Ντομίνγκες, έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έφτασε γρήγορα στο δεύτερό της γκολ. Στο 52' ύστερα από εξαιρετικό τακουνάκι του Ιντέγιε για τον Ντομίνγκες, ο δεύτερος έφερε την μπάλα στο αριστερό και με πλασέ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Ολιμπά και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Μέχρι να... πεις κύμινο έγινε και το 3-0 για τους “ερυθρόλευκους”! Στο 59' ο Μαζουακού έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πέρασε και τον Ιτούα... Κάτοχός της έγινε ο Ντουρμάζ που πάσαρε εκ νέου στον Μαζουακού κι αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ... Αλλά ο Τσόρι που είχε ήδη ένα γκολ, μια ασίστ και ένα δοκάρι δεν ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 63', καθώς το εξουδετέρωσε ο Ολιμπά. Το πέναλτι δόθηκε για κράτημα από τον Βάντερσον στον Πάρντο.

Ο Πλατανιάς δεν παραιτήθηκε... Εψαχνε έστω το γκολ της τιμής και φόρτωσε με δουλειά στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον Ρομπέρτο, που τελικά δεν απέφυγε το γκολ στο 72', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μενδρινό ο Μπανανά έκανε το 3-1 με κεφαλιά.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (65'Φορτούνης ), Ομάρ, Ντουρμάζ (65'Ερνάνι), Σιόβας, Μασουάκου, Πάρντο (80'Φουστέρ), Καμπιάσο, Ιντέγιε.
Πλατανιάς: Ολιμπά, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (62' Μαχαμάτ), Γκνιάτιτς, Μπανανά, Ντίνας (77' Ράμος), Σελίν (58' Ιτούα), Πάγκαλος, Μαχαμάτ.