Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

"Έπιναν το αίμα δεκάδων επιχειρηματιών" οι νονοί της νύχτας - Tεράστια συμμορία λειτουργούσε σε Αθήνα, Ξυλοκάστρο και Πάτρα

`Έπιναν το αίμα δεκάδων επιχειρηματιών` οι νονοί της νύχτας - Το πάρτυ με τους διάσημους ηθοποιούς και το `κουμπούρι` στις τουαλέτες
Ολόκληρες επιχειρήσεις είχε καταστρέψει η συμμορία των “νονών” της νύχτας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς είχαν φθάσει στο σημείο τις γιορτές να ζητούν το διπλάσιο ποσό της “προστασίας”, με το πρόσχημα ότι αυξάνονταν οι τιμές και κατά συνέπεια και οι ίδιοι ήθελαν να πάρουν ως.... σκληρά “εργαζόμενοι”, δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο φερόμενος αρχηγός της συμμορίας, πρώην δεξί χέρι του Π. Βλαστού, δεν συγχωρούσε καθυστερήσεις στην πληρωμή του “κεφαλικού φόρου” που είχε επιβάλει, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να φθάνουν στο σημείο να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, ακόμα και τις υποχρεώσεις τους προς τα δημόσια ταμεία, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα χρήματα της “προστασίας” που τους πωλούσε η συμμορία.

Οι κακοποιοί είχαν φέρει σε απόγνωση δεκάδες ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε Αθήνα, Ξυλόκαστρο και Πάτρα, με χαρακτηριστική περίπτωση την ιδιοκτήτρια γνωστού μπαρ του Κολωνακίου, η οποία τελικά αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημα, δύο εβδομάδες πριν εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο, έφθασε σε απόγνωση και μάλιστα κλαίγοντας εξιστορούσε την περιπέτειά της σε αστυνομικούς της Ασφάλειας, χωρίς όμως να δώσει επίσημη κατάθεση, καθώς φοβούνταν την αντίδραση των κακοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη επιχειρηματίας λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, καθυστερούσε στην πληρωμή του μηνιάτικου “κεφαλικού φόρου” που της είχε επιβάλει ο κακοποιός, με αποτέλεσμα να νιώσει στο “πετσί” της την αντίδρασή του.

Ένα βράδυ στο κατάστημά της έκανε πάρτι γνωστός ηθοποιός, για τηλεοπτικό σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούσε και έκανε την εμφάνισή του, μαζί με πέντε “φουσκωτούς”, ο αρχινονός.

Ενώ το μπαρ ήταν “πριβέ” για το πάρτι, ο “νονός” όχι μόνο κάθισε αλλά απαίτησε και τραπέζι, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια να αναγκαστεί να δώσει το τραπέζι άλλης παρέας.

Οι κακοποιοί για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και παράλληλα να δείξουν στην ιδιοκτήτρια ότι δεν αστειεύονται, προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα, πηγαίνοντας όλοι μαζί στις γυναικείες τουαλέτες.

Εκεί ο αρχινονός έβγαλε το περίστροφό του και το έδωσε σε μια από τις έντρομες πελάτισσες που είχαν πάει για την ανάγκη τους λέγοντάς της σε άγριο τόνο: “...κράτα το κυρα μου να κα....ω”.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό το μπαρ άδειασε, πελάτες δεν ξανά εμφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στην επιχείρηση. 


Θεοδόσης Πάνου / newsit.gr