Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΪΖΟΥ για "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ": " Ανενημέρωτος για μία ακόμα φορά κ Λαζανά "


Από την κ. Τερέζα Λουίζου και από την  θεατρική ομάδα " Πειραματιστές" της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί απάντηση στα όσα αναφέρει σε χθεσινοβραδινό του κείμενο στους "Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες", περί "Πειραματιστών" ο κ. Χαρίλαος Λαζανάς και την οποία δημοσιοποιούμε:

"Η  απάντησή μου στον κ. Λαζανά

http://isthmos.gr/images/images-uploads/6661/tsiotos-vlasis.jpgΑγαπητέ κύριε Λαζανά, λυπάμαι πολύ που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνω πως είστε για μία ακόμα φορά ανενημέρωτος. Οι ανακρίβειες στο "νέο" σας κείμενο είναι ακόμα περισσότερες από το προηγούμενο. Θα ξεκινήσω λοιπόν από τον απαράδεκτο τρόπο που παρουσιάσατε την συνάντησή μου με τον κύριο Τσιώτο
Θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ότι η συνάντηση αυτή ουδεμία σχέση είχε με πολιτικές φατρίες. Ναι! ενημέρωσα τον κο Τσιώτο για τα θεατρικά δρώμενα της περιοχής μας όπως έκανα και με τον κο Ζάρο αλλά και με τα μέλη της Νέας Δημοτικής Αρχής. Παρουσιάσατε τη συνάντηση μας αυτή ως "ύποπτη" και με "αντιπολιτευτική διάθεση". Εσείς ο ίδιος αναφέρετε στο κείμενο σας πως επρόκειτο για ενημέρωση σε σχέση με τα "καλλιτεχνικά"
Θυμάμαι πράγματι πως κάποια στιγμή ήρθατε στο τραπέζι μας και σας πρότεινα να παίξετε το ρόλο του Δον Καμήλο (η πρόταση ισχύει ακόμα). Όσο για την παρουσία του κυρίου Ανδρέα Καραβά.... μα ήταν ο άνθρωπος που μαζί του στήσαμε αυτή την ομάδα και γνώριζε πολύ καλά όλα τα θέματά μας "από μέσα" και ως "δικό μας άνθρωπο" τον βλέπουμε μέχρι σήμερα! Μην προσπαθείτε λοιπόν να σπιλώσετε μια σχέση που χτίστηκε με εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Πάμε τώρα στα σημαντικά. Όταν δημοσιεύτηκε το κείμενό σας είχαν ήδη περάσει 15 ημέρες από την απόφαση του Δήμου να στηρίξει την ομάδα μας κι ας είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στο Δερβένι. (Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο Ξυλόκαστρο - γνωστό σε όλους δηλαδή - δεν χρειαζόταν να ενημερώσουμε κάποιον ιδιαιτέρως). 
Μας διαθέτουν λοιπόν 2.500 ευρώ για να υλοποιήσουμε την καλοκαιρινή μας παραγωγή (πρόκειται για τις Τρωάδες του Ευριπίδη)... τμήμα των χρημάτων αυτών θα καλύψει επαρκώς τις παραστάσεις μας στο Δερβένι και στον Πύργο και το υπόλοιπο (ναι... μένει και υπόλοιπο)... θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή των Χριστουγέννων. Όσο για το έργο του παιδικού τμήματος που δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε λόγω καθυστέρησης λήψης αποφάσεων από πλευράς Δημοτικής Αρχής .... συναποφασίσαμε να παρουσιαστεί την επόμενη θεατρική σεζόν με τη στήριξη πάντα του Δήμου. Τέλος... αν ανησυχείτε για τα διαδικαστικά της παράστασης... να σας ενημερώσω πως κι αυτά τακτοποιήθηκαν (σκηνή, μεταφορά καθισμάτων και λοιπά απρόβλεπτα... όπως αναφέρετε στο κείμενό σας) έχουν ήδη δρομολογηθεί. Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι λυπάμαι πολύ που η επικοινωνία μας περιορίζεται πια στις επιστολές που θ' ανταλλάξουμε. Θεωρούσα, μέχρι σήμερα, πως οι "Πειραματιστές" είχαν βρει στο πρόσωπό σας ένθερμο υποστηρικτή και υπολογίζουμε πάντα σ' εσάς. Να είστε καλά και να συνεχίσετε ν' αγωνίζεστε για το καλό του τόπου (κάτι που μας ενδιαφέρει και τους δύο)... ακόμα κι αν έχετε άδικο!!! Είμαι στη διάθεσή σας να συζητήσουμε από κοντά για όλα αυτά που μας χωρίζουν αλλά και μας ενώνουν!!!!''