Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας - Δείτε αναλυτικά

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας
Πτώση των βάσεων δείχνουν στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι βαθμοί αναρτήθηκαν ήδη στα λύκεια όλης της χώρας αλλά οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, απλώς πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά πληκτρολογηθούν με πεζούς χαρακτήρες, το σύστημα δεν θα μπορέσει να εντοπίσει τις βαθμολογίες.

Ιδιαίτερα χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των εξεταζόμενων στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ, καθώς σχεδόν οκτώ στους δέκα μαθητές (79,17%) έγραψαν κάτω από τη βάση. Το αντίστοιχο περσινό ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 69%.

Κακές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης, με το 54,52% να γράφει κάτω από τη βάση. Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης εμφανίζουν λίγο καλύτερη εικόνα, καθώς στο μάθημα που θεωρήθηκε το δυσκολότερο φέτος, τα αρχαία, το 49,66% έγραψε κάτω από τη βάση. . Την ίδια ώρα, οι αριστούχοι στη θετική μειώθηκαν κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει προς τα…κάτω τις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Μικρότερη μείωση αναμένεται στη θεωρητική κατεύθυνση.


Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία ανά κατεύθυνση 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ 2015
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ 2015
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1 2015
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2 2015
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ-2015
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ 2015



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ 2014


Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο, με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή (26/6), να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.

Εξάλλου, μέχρι την Τρίτη, 7/7, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.