Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Πελοπόννησος γέφυρα για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Έντονο το Κινέζικο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο"




Εμφάνιση 1H1A8239.JPG

Τα επενδυτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους επικεφαλής μεγάλου επενδυτικού ομίλου της Κίνας κατά τη συνάντησή τους στη Σαγκάη την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Πελοπόννησο και ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

Εμφάνιση 1H1A7175.JPG
Εμφάνιση 1H1A7179.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στη γεωστρατηγική θέση της Πελοποννήσου στο μέσον της Μεσογείου και στο χερσαίο άκρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις ιδιαίτερες πολιτισμικές ομοιότητες της Ελλάδας και της Κίνας, οι οποίοι αποτελούν τους θεμέλιους λίθους του δυτικού και ανατολικού πολιτισμού.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στις συμφωνίες που έκλεισε για εμβάθυνση της πολιτισμικής επικοινωνίας και της οικονομικής συνεργασίας με περιοχές και φορείς της Κίνας, οι οποίες θα ενισχύσουν το Κινεζικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο και θα αποτελέσουν το υπόβαθρο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών τους σχεδίων στην περιοχή της Πελοποννήσου.
Εμφάνιση 1H1A7186.JPGΙδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο παρθένο φυσικό περιβάλλον, στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα, καθώς και στο φυσικό κάλλος των ορεινών όγκων και των παραλιών της Πελοποννήσου, στοιχεία τα οποία την έχουν ήδη αναδείξει σε έναν από τους πιο δυναμικούς επενδυτικούς προορισμούς.
Εμφάνιση 1H1A7190.JPGΟι εκπρόσωποι του επενδυτικού ομίλου, αφού ανέφεραν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν άμεσα στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε άλλους τομείς, όπου η Πελοπόννησος λόγω της στρατηγικής της θέσης και των υποδομών της διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Εμφάνιση 1H1A7279.JPG
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια της Ένωσης Κινέζων Καλλιτεχνών κα Yi Xian στο Μουσείο Κινεζικής Τέχνης στη Σαγκάη, στο Μουσείο ενός από τους πιο σημαντικούς Κινέζους καλλιτέχνες κ. Wu Changshuo, καθώς και στη γκαλερί του ξενοδοχείου του επενδυτικού ομίλου.

Η Πελοπόννησος γέφυρα για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας
Εμφάνιση 1H1A7630.JPG
Εμφάνιση 1H1A7680.JPG
Εμφάνιση 1H1A7846.JPGΤη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Σαγκάη, Διευθυντή του Μουσείου Κινεζικής Τέχνης στη Σαγκάη  και Πρόεδρο της Ένωσης Κινέζων Καλλιτεχνών στη Σαγκάη κ. Shi Dawei, με τον οποίο συμφώνησε η Πελοπόννησος να αποτελέσει το φορέα υλοποίησης του επόμενο προγράμματος καλλιτεχνικών ανταλλαγών με το Μου
Ο κ. Dawei αναφέρθηκε στα προγράμματα ανταλλαγών του Μουσείου, το οποίο διαθέτει 36 εκθεσιακούς χώρους, πάνω από 5000 εκθέματα και χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, με άλλες δυτικές χώρες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Πελοπόννησο, αφού, αφενός, αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κίνας, αφετέρου, το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό απόθεμα της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα.
σείο Κινέζικης Τέχνης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του χαρακτήρισε τη συνεργασία αυτή "γέφυρα που θα ενώσει την Ελλάδα με την Κίνα" και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες οδούς προσέγγισης της Κίνας με την Ευρώπη