Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η χώρα κυβερνάται αλλά όχι από τον Τσίπρα.

Του Άγη Βερούτη

-Αρχικά υπολόγιζαν ότι οι υπουργοί θα ήταν εξωκοινοβουλευτικοί και πιθανόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχουν 2-3 συμβούλους από τους επικεφαλής των σχετικών με το Υπουργείο τους Τομείς.

-Ο κάθε υπουργός προσέλαβε συμβούλους όποιους εκείνος ήθελε, κυρίως παρεάκι και συγγενείς. Έτσι απέφευγε το "ρουφιάνο" του κόμματος μέσα στα πόδια του.

-Όμως οι σύμβουλοι που τελικά προσελήφθησαν δεν είχαν ιδέαν από το λεπτομερές πρόγραμμα που συνέτασσε για μήνες ο κάθε Τομέας. Έτσι οι υπουργοί δεν υλοποίησαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έταζε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ούτε το πρόγραμμα του κάθε υπουργού, καθώς δεν είχαν την ικανότητα ή τη γνώση του θέματος.

-Η χώρα στο μεταξύ στάσιμη βουλιάζει στη λάσπη από την απραγία.

-Οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ καβαλάνε τα κάγκελα, καθώς δουλειά δεκάδων ανθρωπο-ετών περνάει αδιάφορη από τα γραφεία των υπουργών που δεν θέλουν καν να τους δουν, μη τυχόν και υποχρεωθούν να κάνουν τίποτε.

-Οι τοπικές βλέποντας τα παρεάκια και το "Συστημα ΠΑΣΟΚ" να μπαίνει στην κυβερνητική μηχανή είναι στα κάγκελα, έτοιμοι να πιούνε το αίμα του Τσίπρα στην πρώτη ευκαιρία. Βγάζουν και non papers μάλιστα σε επίπεδο Νομαχιακών επιτροπών.

-Η Κ.Ο. βλέποντας ότι η βάση πάει κόντρα στον Τσίπρα προσπαθούν να κρατήσουν τη βάση τους βρίζοντας και αυτοί τις επιλογές Τσίπρα, αλλά όχι τόσο φανερά.

-Ο Τσίπρας αφήσει τα λίγα αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον πάγκο, καθώς το Συστημα ΠΑΣΟΚ χώνει τα δικά του παιδιά όπου και όπως πάντα ήξερε να κάνει.

-Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα καθώς βλέπει να βουλιάζει μέσα στο "Νέο Μνημόνιο" χωρίς καν να συμμετέχει στην εξουσία.

-Σε επόμενη ψηφοφορία πιθανότατα η Κ.Ε. θα εκλέξει τη Ζωή για πρόεδρο, και ο Τσίπρας θα χάσει και την πρωθυπουργία από το κόμμα του, χωρίς καν να χάσει εκλογές, όπως έγινε με τη Θάτσερ το 1989 μετά το φιάσκο του Poll Tax και οι Τόρρυς εξέλεξαν τον Τζων Μέιτζορ πρόεδρο του κόμματος.

-Μια μικρή ομάδα "Προεδρικών" προσπαθούν άτεχνα να δημιουργήσουν το αντίρροπο δέος στην "παλαβή Αριστερά", στη Ζωή, στο άτακτο υπουργικό συμβούλιο, στις έκτροπες Νομαρχιακές, με μηδενικά ως τώρα αποτελέσματα.

-Το περιβάλλον Τσίπρα έχει παραλύσει, καθώς ούτε την κυβερνητική πολιτική ελέγχει πλέον, ούτε το κόμμα, ούτε τις νομαρχιακές, ούτε τελικά τη βάση.

Και μετά μου λέτε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσίπρα είναι οι δανειστές...

Χα!!!!!!

ΥΓ: ...και δεν έχω καν αναφερθεί στα θέματα που δημιουργούν οι Ανεξέλ στην κυβερνητική απόπειρα του Άλεξ!