Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Nέα αναβολή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 12 Μαΐου.

Διεκόπη για τις 12 Μαΐου η δίκη της Χρυσής ΑυγήςΚαι δεύτερη αναβολή πήρε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά για τις 12 Μαΐου, καθώς τα αιτήματα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.

Η Πρόεδρος ανέφερε ότι οι δικαστές δεν έχουν ευθύνη για την ακατάλληλη αίθουσα ή τη μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο και τόνισε ότι αυτό είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, ανέφερε ότι μόλις υπάρχει κάποιος καταλληλότερος χώρος τότε η δίκη θα μεταφερθεί άμεσα.

Αιτήματα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο έχουν καταθέσει ο δήμος Κορυδαλλού, οι δημοσιογράφοι αλλά και γονείς της περιοχής. Νωρίτερα, προκλήθηκε πανδαιμόνιο στο δικαστήριο, όταν η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να διεξάγεται η δίκη κάθε Σάββατο ώστε να υπάρχει λιγότερος κόσμος και να μπορούν οι μαθητές να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις στα σχολεία της.
Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθούν τα επεισόδια, που πιθανώς να προκληθούν έξω από το δικαστήριο.
Η παράδοξη αυτή πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα.
Κατά τη σημερινή (07/05) δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της πολύκροτης υπόθεσης, απουσίαζαν και πάλι τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής όσο και πρωτοκλασσάτα στελέχη της.
Στο εδώλιο της δικαστικής αίθουσας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, κάθισαν για πρώτη φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.
Εμφανίστηκαν επίσης και πάλι οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας αλλά όχι και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Επίθεση δέχθηκε πριν από λίγη ώρα ένας νεαρός στην οδό Πλαταιών, πολύ κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε αστυνομικό, λίγο πριν από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, οι επιτιθέμενοι ήταν αντιεξουσιαστές που τον θεώρησαν χρυσαυγίτη χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο νεαρός άνδρας, που σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τραυματίσθηκε ελαφρά, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο της οδού Σολωμού, όπου βρίσκονταν λίγα άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, πάνω από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού υπερίπτατο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ..