Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ανάστατη η Πάτρα με τον Κούγια - Ράπτης: «Ο Κούγιας να σεβαστεί την ιστορία της Παναχαϊκής» - Η Παναχαϊκή δεν μεταβιβάζεται και δεν παραχωρείται.

Ράπτης: «Ο Κούγιας να σεβαστεί την ιστορία της Παναχαϊκής»
Πολλές είναι οι αντιδράσεις που δημιούργησε στην Πάτρα η απόφαση του Αλέξη Κούγια η Παναχαϊκή σε πρώτη φάση να χρησιμοποιήσει για έδρα το γήπεδο της Κορίνθου στα υπολειπόμενα παιχνίδια των πλέι οφ. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Νίκος Ράπτης μιλώντας στο thebest.gr ξεκαθάρισε ότι η Ερασιτεχνική θα πάρει θέση για όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο καιρό με την ΠΑΕ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μπαράζ.
Επίσης έκανε γνωστό ότι με δική του πρωτοβουλία είχε προτείνει να παραχωρηθεί το γήπεδο της Αγυιάς για τους συγκεκριμένους αγώνες, ωστόσο σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς της ομάδας στην Κόρινθο έκανε γνωστό ότι η Ερασιτεχνική δεν θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο, αλλά όπως τονίζει χαρακτηριστικά θα «σιωπήσει» για τα μπαράζ και μετά θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις.
Για τη μετακόμιση της ομάδας στην Κόρινθο, δήλωσε: «Καταρχήν για να κάνει αυτή την κίνηση ο κ. Κούγιας πρέπει να έχει συγκατάθεση της Ερασιτεχνικής. Δεν ζήτησε την έγκριση από την Ερασιτεχνική για συγχώνευση και από εμάς κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό. Το όνομα δεν μεταβιβάζεται και δεν παραχωρείται. Σε ό,τι αφορά την έδρα θα πρέπει να επικαλεστεί σοβαρούς λόγους όπως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα γήπεδα στην Πάτρα, ότι δηλαδή το Παμπελοποννησιακό και το δικό μας δεν είναι κατάλληλα.
Εμείς θα "σιωπήσουμε" για τα μπαράζ για να μπορέσει να παίξει η ομάδα στην Κόρινθο, αλλά μετά θα έχουμε εξελίξεις. Θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους νόμους και την ιστορία της ομάδας».
Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκος Ράπτης ότι με δική του πρωτοβουλία είχε προτείνει να παίξει στην Αγυιά τα μπαράζ η ομάδα: «Με δική μου πρωτοβουλία έκανα πρόταση στον κ. Γερόλυμο να παίξει η ομάδα τα μπαράζ στο γήπεδό μας, χωρίς να δώσει χρήματα, αρκεί να κάνει επίσημα την δήλωση ότι το γήπεδο της Αγυιάς είναι κατάλληλο για αγώνες, αφού υπάρχει η άδεια για αγώνες της Α' Εθνικής.
Και αυτό το έκανα για να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τον φίλαθλο κόσμο. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα γι αυτό δεν θα κάνουμε τίποτα μέχρι να ολοκληρωθούν τα μπαράζ και στη συνέχεια η Ερασιτεχνική, να είναι σίγουροι, οι Πατρινοί θα υπερασπιστεί την ιστορία της ομάδας».