Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Έρμαιο των αντιεξουσιαστών το κέντρο της Αθήνας - Ισοπέδωσαν τη Στουρνάρη και ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο

Επεισόδια για πολλοστή φορά πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στην οδό Στουρνάρη, με τους αντιεξουσιαστές για άλλη μία φορά να κάνουν "παρέλαση" στο κέντρο της Αθήνας, να καίνε, να καταστρέφουν και να δρουν ανενόχλητοι. 
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα νεαρών που συμμετείχε σε πορεία αντιεξουσιαστών, κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια και μόλις έφτασε στο Πολυτεχνείο έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τοσίτσα.
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και σε συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.
 Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι νεαροί έχουν κάψει τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα, ενώ είναι απορίας άξιο γιατί δεν είχε κλείσει όλη η Πατησίων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή οι διερχόμενοι οδηγοί από κάποια αδέσποτη βόμβα μολότοφ. 
 Οι αντιεξουσιαστές έχουν κάψει δεκάδες κάδους σκουπιδιών, στήνοντας οδοφράγματα, ενώ μετά από λίγη ώρα, ταμπουρώθηκανσ το Πολυτεχνείο, από όπου εκτός από βόμβες μολότοφ πετούσαν προς τους αστυνομικούς φωτοβολίδες και μάρμαρα.

Στο σημείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν σε σχετικά απόσταση, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή με τους ταραξίες, ωστόσο έχει γίνει χρήση χημικών για να τους απωθήσουν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που δέχονται με πέτρες και βόμβες μολότοφ.