Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Πλατανιάς “αναπνέει”! Νίκη – χρυσάφι με Καλλονή


Νίκη σωτηρίας του Πλατανιά επί της Καλλονής
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Superleague έκανε ο Πλατανιάς, μετά τη σημερινή του νίκη με 1-0 επί της Καλλονής στα Περιβόλια, στο ματς με το οποίο έπεσε η "αυλαία" της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
Ο Πλατανιάς μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη στην αναμέτρηση και μόλις στο 6' έχασε μεγάλη εστία να παραβιάσει την εστία της Καλλονής με τον Κάσιο. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν αμυντική συμπεριφορά στα πρώτα λεπτά, έφτασαν και αυτοί κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, με τον Ολιμπά να διώχνει σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Τσαμπούρη.
Στη συνέχεια όμως ο ρυθμός του ματς έπεσε, αφού είχαμε αρκετά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου, κυρίως από την Καλλονή, που προσπάθησε να περιορίσει την επιθετικότητα των Κρητικών. Σε ένα από αυτά ο Γκαβιλάν τραυματίστηκε στο κεφάλι, προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά στο 25' αποχώρησε.
Για το πολύ μικρό διάστημα που οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα (μέχρι να γίνει η αλλαγή και να μπει ο Γκαβιλάν), παραλίγο να δεχθούν γκολ, με τον Πετρόπουλο να έχει δοκάρι σε κεφαλιά (27'). Ένα λεπτό αργότερα ο Ναβάρο έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ολιμπά να διώξει.
Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Χογκ θυμήθηκε πως... παίζει στο παιχνίδι, αφού έκανε σημαντική επέμβαση στην προσπάθεια του Αγκιλέρα, αλλά στο 47' είδε να παραβιάζεται η εστία του, από την κεφαλιά του Τόρες. Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν για τον Παράσχο, που είδε τον Ζαραδούκα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.
Μετά από ένα αρκετά μεγάλο κενό διάστημα, οι δυο ομάδες επέστρεψαν στις ευκαιρίες, με τους Ολιμπά και Χογκ ν διώχνουν τις προσπάθειες των Χουάνμα (70') και Αγκιλέρα (72') αντίστοιχα. Το παιχνίδι απέκτησε στη συνέχεια μια.. άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τους κρητικούς να παίρνουν τελικά το πολύτιμο “τρίποντο”

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα, Ζαραδούκας (58' Νέπλιακ) , Κάσιο (27' Γκαβιλάν), Τέτε, Αγκιλέρα, Μενδρινός, Τόρες, Μιλούνοβιτς (79' Μαχαμάτ).
ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Πιπίνης (49' Γιορέντε), Καλτσάς (76' Ξυδάς),  Στεφάνοβιτς, Μανούσος, Λεοζίνιο. Ναβάρο (63' Χουάνμα), Πετρόπουλος.